Fullversjon 
ULYKKESBANEN: Rudskogen er Norges nasjonalsenter for motorsport, og ligger like utenfor tettstedet Rakkestad i Østfold. Fire personer ble skadd etter en ulykke i den såkalte ‘Slaktersvingen’ søndag.

Bilbrann forårsaket gatebilulykke

Brann i en motor førte til den tragiske ulykken der fire ble skadet under Gatebilfestilvalen på Rudskogen Motorsenter i Østfold søndag.

Fire personer ble skadet - en livstruende - etter en dramatisk ulykke under frikjøring på Gatebilfestivalen på Rudskogen Motorsenter søndag. Spekulasjonene og kommentarene om hva som forsårsaket ulykken har i etterkant rast i sosiale medier. 

Blant annet har mange undret seg over hvorfor noen valgte å gå ut av bilen mindt på banen, og hvorfor bilen som kom like etter ikke klarte å stoppe eller kjøre unna. Flere har også ventet på en pressemelding fra Gatebil, og mandag ettermiddag kom den på nettsidene til Gatebil.no. Der fremkommer det blant annet at det var en motorbrann som sammen med flere andre uheldige omstendigheter førte til den tragiske hendelsen.

- Litt før klokka ett (søndag) skjedde det en dramatisk ulykke. En bil fikk motorhavari og begynte å brenne og stoppet midt i banen. Både sjåfør og passasjer kom seg fort ut. En annen bil traff da på disse. Bilen som begynte å brenne sølte masse olje på banen og ble stående uoversiktlig plassert på vei ned mot ‘Slaktersvingen’. Bilen bak hadde dermed ingen sjanse til å unngå sammenstøtet, heter det på nettsidene til gatebil.no.

Den 40 år gamle mannen som ble hardest skadd kommer fra Romerike og er aktiv i det norske bilsportmiljøet. Han ble fløyet til Ullevål sykehus i ambulansehelikopter, og tilstanden hans var søndag livstruende. Ifølge gatebil.no skal han nå være utenfor livsfare, men tilstanden hans er fortsatt alvorlig. De tre øvrige skadde ble skrevet ut av sykehuset i Fredrikstad allerde søndag kveld.

- Etter ulykken var situasjonen rundt den alvorlig skadde svært uavklart, og både deltakere og Gatebil crew var preget av hva som hadde skjedd. Gatebil valgte derfor å avslutte all kjøring på banen resten av dagen. Vi i Gatebil er veldig lei oss for det som skjedde, og de varmeste hilsener går til alle involverte og pårørende, skriver daglig leder Hans Jørgen Andersson i Gatebil AS på nettsidene.

Gatebilfestivalen på Rudskogen Motorsenter i juli er ett av Norges største utendørsarrangementer, med rundt 40 000 besøkende. Det første Gatebil-arrangementet gikk av stabelen for 21 år siden, og det er første gang en alvorlig ulykke har oppstått.

Rudskogen er Norges nasjonalsenter for motorsport, og ligger like utenfor tettstedet Rakkestad i Østfold. 

Liker du denne saken?