Fullversjon 
SNART SLUTT: Linn Beate Riley (fra venstre), Lina Linutee og Silje Yri var blant de siste som fikk delta i FHMs populære modellkåring Forsidejakten.

FHM legges ned

I august kommer siste utgave av mannebladet FHM i Norge.

Etter ti år er det slutt for mannebladet FHM i Norgel. Redaktør i FHM, Martin Thronsen, bekrefter for overfor økonominettsiden E24 at magasinet skal legges ned.

- Det blir en styrt avvikling. Vi kommer med siste nummer i august, sier Thronsen til E24.no. 

Magasinet ble først utgitt som For Him Magazine i Storbritannia i 1985, men skiftet logo og betegnelse til FHM på midten av 1990-tallet. Det har lenge vært verdens største mannemagasin, med høyere opplag enn Playboy. Frem til nedleggelsen i Norge blir magasinet utgitt i 18 land. Bladet har særlig vært kjent for sin liste med verdens 100 mest sexy kvinner.

Det første norske FHM-magasinet i 2004 med Aylar Lie på fronten solgte 50 000 eksemplarer.

- Det er trist. Vi er fortsatt Norges største livsstilsblad for menn, og har fortsatt mange leserte, sier Thronsen.

Ifølge Mediebedriftenes landsforenings oversikt raste månedsopplaget til FHM fra 34 000 til 26 000 fra 2012 til 2013. På det meste solgte bladet etter det vi vet mellom 70 000 og 80 000 i måneden. Dermed har to tredjedeler av leserne forsvunnet på noen år.

- Unge menn setter knapt sine ben inn i en Narvesenkiosk, og kjøper ikke blader. Det er nok hovedforklaringen. De bruker nett og mobil. I tillegg må FHM ha høye redaksjonelle kostnader. Det finnes mange blader i Norge som tjener penger med et opplag på 26 000, men pilen har trolig fortsatt å peke nedover i 2014, kommenterer Omag-redaktør Arne D. Skalmeraas.

FHM i er blitt utgitt av det svenske forlaget Bonnier i Norge. I tillegg til noen faste frilansfotografer har redaksjonen bestått av seks personer.

Dermed blir det også slutt på den populære Forsidejakten, som har vært yndlingskonkurransen for norske modellhåp. Flere av våre Omag-babes har vunnet modellkåringen, blant annet Annette Soknes og Monika Lund Lie.

Les også: Hvem er årets deiligste

- Vi i Omag har hatt et hyggelig samarbeid med FHM av og til. Blant annet har vi hjulpet til med bilder og kandidater til Forsidejakten. Mange kommer nok til å savne bladet, men jeg håper jo at gutta fremover bruker enda mer til på å lese Omag.no, sier Omag-redaktør Arne D. Skalmeraas.

Etter FHMs død er det ikke mye igjen av manneblader på glanset papir i Norge. I fjor høst sluttet Gatebil Magazine å komme som frittstående blad. Det en gang så mye omtalte Alfa ble også lagt ned for en tid tilbake.

Slitz, Euroman, Max Power, Max for Menn og Playboy er andre manneblader som har forsøkt seg i Norge og blitt lagt ned. Vi Menn holder fortsatt stand, selv med sterkt fallende opplag. Det samme gjør livsstilsmagasinet Mann - dog uten damer på coveret.

FHM ble for noen år siden lagt ned både i Danmark og Sverige.

Så folkens - da er det bare å holde seg til Omag.no heretter - det blir garantert ikke lagt ned!

Liker du denne saken?