Fullversjon 

JA til pene sykkeldamer

Nordmen fnyser av sutrekopp fra sykkelforbundet.

Har du hørt om Harald Tidemann Hansen? Det hadde ikke vi heller, men nå vet vi at han er en sutrekopp som har stillingen president i Norges Cykleforbund. Og han later som han ikke er glad i pene damer.

VG har nemlig fått ham i tale om skjønnhetene som poserer på pallen sammen med Tour de France-vinnerene - podium girls. - Vekk, vekk, sier Hansen - men får ingen støtte fra det norske folk.

- Jeg vet at dette er en lang tradisjon, men i mine øyne er det en gammel mannssjåvinistisk greie, sier Harald Tiedemann Hansen til VGnett.

Fyren er totalt på kollisjonskurs med det norske folk skal vi tro en avstemning som VG også har i saken. Hele 76 prosent av leserne til VG syns nemlig at pene damer hører hjemme i sykkelsirkuset. Størst er flertallet blant mannlige lesere, men også kvinner syns dette er helt greit.

Sykkelpresidenten innrømmer at de fleste i sykkelsporten heller ikke ville skjønt hva han mente hvis han tok det opp.

- Jeg tror ikke de hadde skjønt så mye. De ville nok sagt at dette ansvaret ligger på arrangøren av rittene. Det kom protester da Giro d'Italia startet i Nederland for noen år siden. Hva gjorde italienerne da? De skar gjennom og fløy inn jenter fra Italia.

Liker du denne saken?