Fullversjon 

Mobil-opplåsing blir billigere

Telenor setter ned straffegebyret for å låse opp en mobiltelefon med bindingstid fra 1500 til 600 kroner. Men fortsatt finnes det langt billigere løsninger.

Angrer du på at du kjøpte en mobiltelefon som er låst og med bindingstid til Telenor? Etter press fra Forbrukerombudet setter nå telegiganten ned straffegebyret for å bli løst fra bindingstiden.

Gebyret faller fra 1500 til 600 kroner. Men du kan ordne opplåsingen langt billigere på egen hånd. På den norske nettsiden www.unlock.no får du fremgangsmåten for hvordan du låser opp en rekke telefoner - helt gratis.

Nettsiden orienterer om at det kan være ulovlig å bruke oppskriften for gratis opplåsing dersom det gjøres for å bryte kontrakten med en teleoperatør.

Det er ikke mulig å få gratis opplåsingskoder til Sony Ericsson-telefoner, men du kan sende mobilen til det svenske selskapet Mumien som har spesialisert seg på dette.

Prisen for å låse opp en telefon ligger der på ca 300 kroner, altså halvparten av det Telenor forlanger. Mer informasjon finner du på www.mumien.se

Vær oppmerksom på at Telenor-gebyret på 600 kroner gjelder hvis du vil bytte abonnement rett etter at kontrakten med Telenor er inngått. Prisen synker med 40 kroner måneden.

Dermed vil det for eksempel bare koste 200 kroner om du sier opp avtalen etter 11 måneder.

Liker du denne saken?