Fullversjon 

OL-alpinist i nakenskandale

Gjett om ikke Jackie Chamoun (22) fra Libanon får kjeft av skiforbundet sitt.

I reneste Kari Traa-stil kastet den libanesiske alpinisten Jackie Chamoun klærne for en internasjonal skikalender i 2011. Og slikt blir det selvsagt skandale av - selv for en som langtfra er verdens beste alpinist. 

Mange husker sikkert hvor mye debatt det ble rundt nakenbildene til kulekjører Kari Traa i magasinet Ultrasport for mange år tilbake (øverst til høyre).

Les og se mer av Kari Traas nakensjokk: Dette har hun aldri angret på

Og da kan man bare tenke seg hvor mye oppstyr et par pupper skaper i Libanon, der 60 prosent av befolkningen er muslimer. 40 prosent er kristne.

Jackies beste internasjonale plassering er nest sisteplass i slalåm under OL i 2010, og i år deltar hun som en av to libanesiske utøvere i Sotsji. Med hennes OL-deltagelse dukket kalenderbildene opp på nytt, sammen med en bakomvideo fra den frekke photoshooten som ble gjort i skiutfartsstedet Faraya i Libanon.

SE VIDEOEN FRA DEN FREKKE PHOTOSHOOTEN HER

I går måtte 22-åringen be om unnskyldning for sitt stunt i libanesisk media. Det er særlig backstage-videoen som har skapt furore. Her får vi se alpinistens funbags i fri dressur en rekke ganger. På selve bildene i kalenderen er hun litt mer uskyldig, og dekker de mest intime delene.

I videoen uttaler Jackie blant annet at hun syns det er lettere å stå på ski enn å posere uten klær. Selv er vi vel litt i tvil - når vi ser på de flotte bildene og teller opp antall medaljer hun ikke har fått.

Overfor nettsiden beirut.com bekreftet i går den vakre skistjernen at hun stilte opp på bilder for en Østerrisk skikalender sammen med flere andre utøvere for tre år siden. 

- Men videoen som nå sirkulerer viser hvordan vi forberedte oss og hvordan bildene ble tatt, men det var aldri meningen at den skulle vises offentlig. Jeg har aldri sett den selv. Uansett, jeg vil gjerne be alle om unnskyldning. Jeg vet at Libanon er et konservativt land, og at dette ikke er et bilde som gjenspeiler vår kultur. Jeg har full forståelse for kritikken, uttaler  Jackie Chamoun.

Nest sisteplass i slalåm gir jo ikke akkurat mest PR - så spørsmålet er om den sexy skijenta likevel ser mer lyst på nakenlivet etterhvert.

Kari Traa har iallfall fastslått at intenting har vært viktigere for hennes karriere enn nettopp de skaldaløse nakenbildene. Den tidligere kulekjøreren tok flere olympiske medaljer i sin karriere. Men hun mener de dristige bildene av hennes i bladet Ultrasport betød mest for karrieren hennes. 

- Jeg tror bildene var viktigere enn OL-gullet. Det var gjennom dem jeg ble mest kjent, har Kari uttalt til Aftenposten. 

De frekke bildene av den norske kulekjørerjenta ble publisert noen uker før OL i Salt Lake City i 2002 og vakte enorm oppmerksomhet. Bildeserien sørget både for at hun ble kjent og for 100 000-vis av sponsorkroner.

Og her er flere nakne OL-stjerner med kropper gode som gull!

Liker du denne saken?