Fullversjon 
SEX-PARADIS: Det er nesten utelukkende europeiske menn som oppsøker sex-industrien i Pattaya.

Pattaya er Europas sex-mekka

Pattaya er europeernes sex-paradis. Det er nesten bare europeiske menn som oppsøker den Thailandske byen for å kjøpe sex. Og politiet klarer ikke å stoppe handelen.

Til tross for at Thailand er kjent for sine enorme problemer med barneprostitusjon, gjør politiet lite for å stoppe den enorme sex-handelen.

I 2002 behandlet politiet i Pattaya kun fem pedofili-saker. Året før var tallet 20. De lokale politifolkene patruljerer jevnlig alle sex-klubber i byen, men falsk legitimasjon er nok til å slippe unna.

Tusenvis av unge gutter opptrer og selger seg selv til voksne, europeiske menn på de utallige klubbene i Pattaya. Du må minst være over 18 år for å få oppholde deg der.

Men i følge den danske avisen Ekstrabladet, som nylig har besøkt sex-byen, er falsk legitimasjon nok til at politiet lar de unge guttene være i fred.

Ifølge en lokal politikaptein i Pattaya er det nesten bare hvite europeiske menn som oppsøker sex-klubbene. Ingen er fra Afrika eller Asia.

- Det er merkelig hvorfor så mange europeere liker unge, asiatiske gutter som ser ut som kvinner, kommenterer politikapteinen overfor Ekstrabladet.

Selv om aldersgrensen på sex-klubbene er 18 år, er den seksuelle lavalderen i landet 15. Dette er samme lavalder som Danmark har, og ett år yngre enn vi har i Norge.

Dermed er det ikke ulovlig for en 15-åring å prostituere seg i Pattaya, men det kan ikke foregå på en sex-klubb.

Liker du denne saken?