Fullversjon 
FOR FRISTENDE: Restauranten Sjøhuset Skagen i Stavanger tar i dag ned disse reklameplakatene for sin nye klippfiskburger med den toppløse burgerbaben Sunna Ingurdottir.

Måtte fjerne toppløs burgerbabe

- Burgeren er rådgod. Tar gjerne av meg mer enn hatten for den, sier modell Sunna Ingudottir fra Stavanger.

Restaurant Sjøhuset Skagen i Stavanger ville skape ekstra oppmerksomhet rundt lanseringen av sin nye fiskeburger denne uken. Valget falt på en toppløs burgerdame - og selvsagt ble det bråk. 

Med teksten "ekte fristelse" poserer modellen Sunna Ingurdottir (25) toppløs på plakater over hele byen sammen med to kokker, bare med to enorme fiskburgere som dekker det alle viktigste.

Sunna fikk modelljobben gjennom en fotografvenninne, og hun nølte ikke med å stille opp da hun fikk høre om ideen.

- Jeg tvilte ikke ett sekund på å bli med! Jeg stiller alltid opp for venninen min og for en restaurant som jeg spiser ofte på og elsker. Jeg er selv fra en familie med fiskere og kunstnere og ville mer enn gjerne være med på dette, sier 25-åringen (til høyre) til Omag.no.

Lokalavisen Stavanger Aftenblad var raskt ute med å innhente kritiske kommentarer fra Feminisitsk forum da reklameplakatene kom opp, og selveste kulturredaktøren i avisen dømmer burgerstuntet som usmakelig.

- Vi har laget en Siddisburger, som er laget med klippfisk, og har brukt veldig lang tid. Så hadde vi lyst til at det skulle være litt show og moro, sier restaurantens kjøkkensjef Robert Ottesen til sutrekoppene i Stavanger Aftenblad. 

- Men nå har tirsdagen gått med til dette her etter at plakaten kom på sosiale medier, og jeg har fått mail fra en som viser til markedsføringsloven. Jeg har snakket med reklamebyrået, som nå begynner å ta plakatene ned onsdag morgen, sier han videre til lokalavisen. 

Burgermodellen selv tar oppstyret med et stort smil. 

- Det morsomste er at folk skriver til meg og syns synd på meg. Jeg står jo ikke akkurat der og gråter og blir tvunget til å skjule puppene med to burgere. De er rågode, og jeg tar av meg mer enn bare hatten for den oppskriften, sier Sunna Ingurdottir til Omag.no.

Men du forventet reaksjoner?

- Ja, men jeg hadde aldri trodd plakatene skulle bli tatt ned. Jeg syns alle skal kunne ha sin egen mening om reklame og det som blir vist offentlig, men dette bildet syns jeg er relativt uskyldig. Ingen burde bli støtt av det, mener Sunna.

Hun var også i medienes søkelys for noen år siden, da hun i 2011 deltok i Big Brother. Men 25-åringen tviler på at burgerstuntet vil gi henne så mange flere modelljobber.

- Tidligere har jeg bare stilt opp på bilder for fotografvenninnen min for moro skyld, og jeg har ingen planer om å satse som modell. Til daglig jobber jeg som butikksjef, forteller hun.

Sjøhuset Skagen er ikke den første burgerrestauranten i verden som bruker lettkledde damer i promoteringen. En av verdens største burgerkjeder, Carl's Jr i USA, har i mange år fått noen av verdens heiteste kjendisdamer til å kaste klærne.

Kate Upton, Paris Hilton og Kim Kardashian er blant superbabesene som har frontet reklamekampanjer for kjeden.

Se alle de avkledde burgerdamene her.

Her kan du se Paris Hiltons frekke bilvask-burgerreklame - garantert too hot for kulturredaktører:

Liker du denne saken?