Fullversjon 

Nakenhevn-gründer må i fengsel

Kevin Bollaert ville bli rik på sjalu ekser - isteden blir det 20 år bak lås og slå.

IT-grunderen Kevin Bollaert (28) fra San Diego i California syns han hadde en genial ide for lettjente penger.

Han startet nettsiden YouGotPosted.com - der han oppfordret sure og sjalu ekser til å legge ut nakenbilder og andre lite flatterende fotos av dama (eventuelt typen) som hadde ditchet eller bedratt dem.

Og de sjalu eksene strømmet til. Tusenvis av nakenbilder - først og fremst av jenter - ble i løpet av et års tid lastet opp på nettsiden. Men ikke nok med det, Kevin oppfordret også til at bildene skulle publiseres med fullt navn, bosted, og eventuelt historien bak bruddet, samt lenker til Facebook-profiler og annen personlig informasjon.

Ok - så fikk altså mange tusen utløp for sin frustrasjon takket være "revenge porn". Men hva skulle nakengrunderen tjene pengene sine på? Jo. Han opprettet nok en nettside, changemyreputation.com. Her tilbød han å fjerne de uønskede nakenbildene, mot et gebyr på rundt 2000 kroner.

Les også: OL-alpinist i nakenskandale

Ifølge Huffington Post tjente Bolleart 100 000-vis av kroner på den frekke virksomheten inntil den ble stoppet av politiet høsten 2013. 28-åringen ble tiltalt for blant annet pengeutpressing og identitetstyveri, og risikerer nå inntil 20 års fengsel etter å ha blitt funnet skyldig av San Diego County Superior Court.

Blant ofrene for Kevins nakenhevn-virksomhet var blant annet lærere, husmødre og fagarbeidere innenfor mange ulike yrker som hadde fått problemer både på jobb og hjemmebane.

- En kvinne begikk også selvmord etterat nakenbildene ble publisert, opplyser statsadvokat Kamala Harris til Huffington Post.

28-åringens forsvarer hevdet at virksomheten riktignok var umoralsk, men ikke kunne ansees som ulovlig. Det fikk han ikke gehør for. Det er første gang noen i USA er dømt for såkalt "revenge porn".

Om ikke annet har smartingen iallfall veldig god tid på seg til å pønske ut mer moralske IT-prosjekter de nærmeste 20 årene.

Liker du denne saken?