Fullversjon 

Naken-hacker utnyttet sikkerhetshull

En hacker fikk trolig tilgang til Hollywood-kjendisenes nakenbilder takket være et sikkerhetshull i iCloud. Les alt om tidenes nakensjokk for superkjendiser.

Hundrevis av nakenbilder av noen av Hollywoods hotteste damer slapp ut i fri dressur på nettet i løpet av helgen.

Les alt om tidenes nakenlekkasje her.

Nå tyder alt på at en hacker fikk tilgang til kjendisenes bilder på grunn av et sikkerhetshull i nettlagringssystemet iCloud.

- Et Python-skript har dukket opp på nettet som ser ut til å ha gitt uvedkomne mulighet til å gjøre ubegrenset antall forsøk på å gjette seg til passordet på kontoer hos Apples iCloud, melder teknonettsiden Gizmodo.

- Skriptet var tilgjengelig på nettsiden Github i to dager før sikkerhetshullet ble tettet av Apple i dag, skriver nettsiden videre.

Python er et vanlig programeringsspråk for nettsider. Mange innloggingsforsøk på iCloud-kontoer skal nå ikke lenger være mulig, etterat Apple fikset feilen rundt lunsjtider i dag norsk tid.

Ifølge Gizmodo er det ingen som vet når sikkerhetshullet først oppsto, og hvor lenge noen har utnyttet det. Men hackeren som klarte å skaffe seg tilgang til kjendisenes nakenbilder hevder at han fikk tak i dem via iCloud, og mye tyder på at han kan ha utnyttet nettopp dette sikkerhetshullet.

Avisen The Independent skriver at Apple har nektet å kommentere noe som helst rundt sikkerhetshull og iCloud i dag.

Her er massevis av nakne babes som du kan se uten å hacke noe som helst.

Liker du denne saken?