Fullversjon 

Designtelefon i stål og glass

Nokia lanserer en dyr designtelefon i stål og glass. Den perfekte sommergaven til dama?

Nokia lanserer flere nye telefoner denne uken. Blant de mer spennende er designtelefonen 8600 Luna - en fancy sak i rustfritt stål og glass.

- Det skjuler seg en skjerm under glassruten som lyser opp telefonen som en pulsåre. Varmen i glasset og det rustfrie stålet sammen med ”hjerteslaget” forvandler Nokia 8600 Luna fra et livløst produkt til et nærmest levende objekt, skryter Nokia i dagens pressemelding.

Når telefonen ringer, skyves telefonens luke mykt til siden og tastaturet kommer til syne.

- Opplevelsen man får ved berøring av de ulike overflatene – det glatte glasset mot ansiktet, det rustfrie stålet og de myke tastene – vil overgå alle forventninger, mener Oskar Södergren, produktmarkedssjef i Nokia Skandinavia.

Telefonen har et greit kamera med to megapixler bildefiler, innebygd FM-radio og musikkspiller.

Et lite pluss er støtten for fire GSM-nett. Det gjør det mulig å bruke telefonen de fleste steder i verden. Noen 3G-telefon er det imidlertid ikke, men som designtelefon for damer er det neppe så viktig.

Nokia bruker for første gang én enkel micro-USB port, der både lader, ørepropper og datakabel kan tilkobles. Høres ut som en smart forenkling.

Ifølge Nokia skal telefonen være i salg i løpet av juni. Vi kaller den 'rådyr' - fordi prisen her til lands trolig vil havne på rundt 8000 kroner uten binding.

Liker du denne saken?