Fullversjon 

Dette hater dama!

Slik sikrer du deg fotballro på hjemmebane.

Holder du orden i TV-kroken, øker også sjansene for at du får sett fotball-VM i fred.

En IKEA-undersøkelse avslører at over halvparten av norske kvinner ville vært langt mer positive til partnerens TV-vaner dersom de fikk et system for å skjule ledningene.

Det er kanskje noe å tenke på for de som jakter litt ekstra ”TV-valuta” å tære på før fotball-VM braker løs i Sør-Afrika 11. juni.

– Kvinner er generelt mer opptatt av interiør enn menn, og de lar seg nok oftere irritere over plassen TV-en tar i det daglige. Undersøkelsen viser tydelig at kvinnene vil bli mer fornøyd dersom området rundt TV-en er velholdt og ryddig, sier kommunikasjonsrådgiver Cathrine Boije i IKEA Norge.

Hun råder også menn som har store høytalere og hjemmekinoanlegg til å tenke over hvordan ekstrautstyret tar seg ut og om det finnes muligheter for å skjule det – spesielt om TV-en står i stua.

For mens bare to av ti menn irriterer seg over hjemmekinoanlegg og høyttalere, er dette store irritasjonsmoment for kvinner. Hver fjerde kvinne irriterer seg over ekstrautstyr til TV-en.

Samtidig viser undersøkelsen at syv av ti menn ønsker å ha TV-en synlig hele tiden, mens nesten halvparten av kvinnene ønsker å ha mulighet til å skjule apparatet når det ikke er i bruk.

Her er IKEAs tips til hvordan du bør legge opp taktikken for å få sett mest mulig fotball-VM i stua:

• Skjul ledninger: Det aller viktigste for å blidgjøre samboeren er nok å skjule ledningsrotet. Med løsninger som FRAMSTAD og BOÅS kan man gjemme unna ledninger fra TV-anlegg og annet tilleggsutstyr. Det gjør at TV-området blir mindre dominerende.

• Gjem TV-en mellom kampene: Dersom samboeren irriterer seg over at TV-en tar for mye plass, finnes det løsninger som enkelt kan gjemme unna TV-en. I hvert fall for en stund. Et skap med skyvedører er til stor hjelp for å skjule TV og høyttalere. BESTÅ er et oppbevaringssystem som kommer i mange farger og materialer, slik at alle vil kunne finne en løsning som passer stuen.

• Hold det ryddig: Mye irritasjon under VM kan unngås dersom man holder området rundt TV-en noenlunde fritt for rot. Smarte oppbevaringssystemer med hyller og skuffer gjør det enklere å holde orden på fjernkontroller og sportssidene.

• Riktig belysning: Riktig belysning er positivt for selve TV-opplevelsen og er en enkel måte å gjøre TV-området mer presentabelt. Bruk gjerne en multibelysning som avgir et dempet lys bak TV-en i stedet for kun en taklampe.

Liker du denne saken?