Fullversjon 

Endelig en supertelefon som virker?

Det går kraftig inflasjon i skryt og terningkast til avanserte mobiler, men denne kan du kanskje stole på.

Sist uke jamret vi oss over telefontestere som ga skamsryt til to telefoner med åpenbare feil, HTC Ledgend og Sony Ericsson Xperia X10.

Tiltross for ekstrem kort batteritid og taster som ikke fungerte, fikk disse Android-telefonene av en eller annen meningsløs grunn toppkarakterer av anmeldere på flere nettsider.

LES OGSÅ: Ikke kjøp disse telefonene!

Til det kjedsommelige har vi også nevnt Nokia N97. Den fikk terningkast fem i en rekke tester da den kom i fjor, men viste seg å være fullstendig ubrukelig.

Nå har HTC sluppet en ny Android-variant, HTC Desire. Og etter å ha lest testene av denne nøye virker det som om dette er en telefon som er kvitt barnesykdommene.

Telefoner med operativsystemet Android er som en del vet relativt nytt, og det er ikke rart om de første modellene har feil. Derfor er det lurt å vente et par runder med å løpe og kjøpe.

Mobilen.no har den mest omfattende testen og omtalen av HTC Desire, og finner svært lite å klage over. Her er det altså sammenheng mellom teksten og terningkast.

Les hele testen av HTC Desire hos Mobilen.no her.

Dagbladet påsto for et par uker siden at HTC Ledgend var en av tidenes beste telefoner - tiltross for at den måtte lades fire ganger i døgnet.

Nå skriver avisen følgende: "På mange måter er HTC Legend og HTC Desire relativt like mobiler. Men, Desire leverer der vi følte at Legend hadde mangler."

Det har blitt helt vanlig at avanserte mobiler må lades en gang i døgnet ved middels bruk - så også med Desire. Men den har iallfall bedre batteritid enn både HTC Ledgend og Xperia X10.

Desire har også en raskere prosessor og bedre skjerm med høyere oppløsning enn mange andre avanserte telefoner, slik at du slipper at den til stadighet henger seg opp.

Mobilen.no påpeker at kameraet er helt ok, men det finnes nok bedre kameramobiler hvis du er ute etter optimale bilder.

- Støtten for synkronisering av e-post, kalender og adressebok fungerer upåklagelig enten vi bruker Exchange, Gmail eller en annen tjeneste, skriver nettsiden videre.

Totalt sett har vi iallfall følelsen av at dette er en telefon du kan skaffe deg uten å oppleve altfor mye trøbbel. Prisen er omtrent den samme som for alle avanserte mobiler, rundt 4000 kroner uten binding.

Liker du denne saken?