Fullversjon 

Er dette en ny Nokia-taper?

Nokia N8 er "ustabil" og har "svak nettleser" men får likevel terningkast fem i VG.

Vi i OnlineMagasinet har gjentatte ganger påpekt at mobiltelefontestere svært lett lar seg blende av ny teknologi - og ikke er så nøye på hvordan den virker i praksis.

Det verste eksempelet er problemtelefonen N97, som i en rekke omtaler fikk terningkast 6.

Men testerne ser ut til å fortsette på samme sporet. Nå har nemlig Amobil.no og VG Nett testet nyvinningen Nokia N8.

Med denne telefonen skal finnene liksom komme på linje med Iphone og android-telefonene, blant annet med en ny versjon av operativsystemet sitt symbian.

Men funker den i praksis? Her er hva VG Nett skriver: "Av og til stopper telefonen opp litt, og det hender at skjermen blir stående på, selv lenge etter at telefonen var i bruk."

Testen fastslår også at nettleseren er svak.

At telefonen henger seg opp, fryser og har dårlig nettleser er problemer Nokia har slitt med lenge, og det ser altså ut til å fortsette.

Likevel nøler ikke VG med å gi Nokia N8 terningkast 5. Ut i fra det vi har lest tror vi du bør holde deg unna - iallfall hvis du skal ha en telefon som virker over tid.

Om ikke lenge lanserer Nokia også proffmodellen E7 (til høyre) - en videreføring av Communicator. Denne får en megaskjerm på hele 4 tommer, og har fått ganske bra "hands on"-omtale på utenlandske nettsider. E-telefonene til Nokia har gjerne vært mer stabile enn N-telefonene til Nokia, så vi er spent på denne.

Summa sumarum er det fortsatt få - om ingen - smarttelefoner som fungerer knirkefritt. Iphone leder likevel an, og kan du leve med begrensningene hos Apple er nok dette det safeste kjøpet også i høst og vinter.

Liker du denne saken?