Fullversjon 

For deg som vil ha en kjappis

Her kan den ivrige fotoamatøren virkelig drømme seg bort.

Nikon har lansert sitt nyeste superkamera D3s denne uken. Og med en pris på 46000 pluss moms er nok dette ikke annet enn en våt drøm for de fleste fotoamatører.

Likevel er det alltid gøy å lese litt om hva proffene bruker, og her er litt fancy facts:

- Verdens raskeste speilrefleks - tar opptil 11 bilder i sekundet
- Kan brukes i nesten totalt mørke, med høyeste iso-innstilling på 102 400!
- Første proff-Nikon med videomulighet.

Nikon D3s greier ni bilder i sekundet i FX-fullformat (cirka 36 x 24 mm) og hele 11 bilder i sekundet hvis man reduserer bildestørrelsen til DX-format (cirka 24 x 16 mm), opplyser Nikon i en pressemelding.

Ifølge Nikon skal også bildekvaliteten bli helt ok med den sinnsykt høye isoverdien på 102 400. Iallfall helt ok for bruk på internett, påstår produsenten.

Den norske fotografen Yngve Ask har prøvd kameraet i et par uker, og innrømmer at det var en rar opplevelse å ta bilder nærmest i stummende mørke.

- LiveView-søkeren på Nikon D3s nærmest fungerte som nattkikkert, forteller han.

En annen fancy detalj er at bilder i råformat (raw) kan konverteres og gjøres om til jpg i kameraet, med full kontroll av både komprimering, beskjæring, hvitbalanse, eksponeringskompensasjon, støyreduksjon, fargerom og vignetteringskontroll.

Selvsagt er dette et kamera først og fremst beregnet på pressefotografer - i hovedsak til sport og action. Men som sagt, det er lov å drømme.

Nikon D3 kommer i salg 27. november.

Liker du denne saken?