Fullversjon 
TOPP TRE: Nokia N95 (til venstre), Samsungs skyvetelefon U700 og Nokia N82 har alle fått tittelen Årets Mobil 2007.

Her er årets mobiltelefoner

Ekspertene har ulike favoritter. Sjekk om du har en av modeller med tittelen "Årets mobil 2007".

2007 var året da vi for første gang fikk et stort utvalg av telefoner som virkelig kan alt, som har både GPS, kraftige digitalkameraer og høyhastighets internett.

Men hvem av dem var aller hottest? Ekspertene har ulike favoritter, og minst tre telefoner er allerede kåret til Årets Mobiltelefon for 2007.
Det europeiske forbundet for bilde og lyd (EISA) har kåret Samsungs skyvetelefon U700 til årets mobiltelefon for perioden "2007/2008".

Telefonen har støtte for både EDGE, 3G og HSDPA (super-3G). Den har også et kamera som kan ta bilder i en oppløsning på tre megapiksler. I tillegg har spilleren til U700 støtte for flere musikk- og videoformater.

Forbrukernettsiden Dinside.no har en annen favoritt, nemlig Nokias N82. Telefonen ble lansert på tampen av året og er på mange måter en videreutvikling av den mye omtalte N95. Telefonen får både tittelen Årets Mobil og Årets Kameramobil.

- Grunnen til dette er enkel. Nokia har puttet inn alt i denne telefonen - akkurat som tilfellet er med den mye omtalte N95, men i tillegg til bedre kameraegenskaper har den også bedre GPS-del og bedre batterilevetid, skriver Dinside.

Men også N95 har fått en lignende tittel. Telefonen ble tildelt ”Gulltasten” som årets mobil under telefonbransjens "Mobile Challenge 2007" i Oslo i november.

Her var det mobilbrukerne selv som sto for kåringen. Rundt 16.000 nordmenn deltok i en avstemning på nettet, og hele 32 prosent av dem foretrakk Nokias N95 og stemte multimediatelefonen frem til årets beste mobiltelefon.

Liker du denne saken?