Fullversjon 
AVANSERTE DINGSER: Nokia lanserer N96 (til venstre) mens Sony Ericsson presenterer sin X1 på mobilmesse i Spania denne uken.

Her er årets supertelefoner

Både Nokia og Sony Ericsson lanserer nye ekstrem-mobiler på dingsemesse i Spania.

Nokia lanserer videomobilen N96 og Sony Ericsson den avanserte nyvinningen XPERIA X1 på mobilmessen World Mobile Congress i Barcelona denne uken.

Med disse telefonene er vi et godt skritt videre på veien mot at funksjonene til en bærbar pc og mobiltelefon smelter sammen.

XPERIA X1 er en Windows-basert proffmobil med et fullverdig tastetur som skyves frem fra undersiden og regnes av eksperter som en av de mest spennende telefonene på lang tid.

X1 har blant annet trykkfølsom skjerm og et veldig fleksibelt system for for skjermbakgrunn.

- X1 har ni forskjellige paneler eller skrivebord til ni forskjellige bruksområder. Du kan selv velge hvilke paneler du ønsker til ditt bruk, forklarer Sony Ericssons Steve Walker ifølge Nettavisen.

Ryktene om en N95-oppfølger fra Nokia har gått på nettet lenge, og overraskelsen var ikke så stor da N96 ble lansert mandag.

- N96 er en multimediamaskin optimal for video og TV. Med en stor 2.8” skjerm, 16 gigabyte internminne, støtte for høykvalitets video i en rekke format og toveis skyvefunksjon, skriver Nokia i en pressemelding mandag formiddag.

Nokia N96 har har ellers mange av de samme spesifikasjonene som N95, med 5 megapiksel kamera, blits og videolys. Kameraet gir DVD-opptak i kvalitet tilnærmet DVD med 30 bilder per sekund.

Det store minnet kan lagre opp til 40 timer video, og telefonen har innebygd 3D stereohøyttalere.

N96 har er også konstruert for å se på mobil-TV, et systemn som foreløpig ikke er utbygd i Norge. I Europa er det først og fremst Finland og Italia som har nett for mobil-TV i vanlig drift.

Både Nokia N96 Sony Ericssons X1 blir tilgjengelig mot slutten av året, og prisene vil trolig ligge på rundt 5000 kroner her i landet.

Totalt lanserer Sony Ericsson syv ulike mobiltelefoner på World Mobile Congress, inkludert et nytt Walkman-flaggskip, to nye kameramodeller, en ny webtelefon og to nye smarttelefoner. Nokia lanserer fire nye modeller.

Liker du denne saken?