Fullversjon 

Ikke kjøp disse telefonene!

Anmelderne gir skamskryt til ubrukelige telefoner. Hold deg unna hvis du ikke vil ha trøbbel!

Mobiltelefonprodusentene står i kø for å lage avanserte telefoner basert på den såkalte Android-plattformen.

Android er en pakke med operativsystem og løsninger for bruk som skal gjøre de avanserte mobiltelefonene mer stabile og brukervennlige. En gruppe med totalt 34 selskaper har utviklet systemet.

To Android-telefoner har sett dagens lys de siste ukene: Sony Ericsson Xperia X10 (over) og HTC Legend (til høyre).

Flere nettsider har publisert tester av telefonene, og gitt dem svært god omtale. Men vi kan ikke skjønne annet enn at anmelderne her må ha gått seg fullstendig vill. Leser man nøyere i teksten, viser det seg at telefonene har veldig store mangler.

HTC Legend får karakter 5/6 og karakteristikken "suveren" av en anmelder i Dagbladet - tiltross for at den må lades etter FIRE TIMER.

Har du en litt lang arbeidsdag må du dermed plugge den i kontakten minst fem ganger. Med andre ord er denne telefonen i praksis ubrukelig.

Dinside.no er litt mer nøktern i sin fremstilling av den åpenbart ubrukelige Sony Ericsson Xperia X10. Telefonen får likevel terningkast fire - tiltross for at tastene ikke virker og den må lades minst tre ganger i løpet av en arbeidsdag!

Begge anmelderne unnskylder produsentene og trøster seg med at oppdateringer av programvaren kanskje vil gi forbedringer.

Men vi har kjøpt mange telefoner i en tidlig lanseringsfase, og all erfaring tilsier at en trøbbeltelefon forblir en trøbbeltelefon.

Et stjerneeksempel på dette er Nokia N97, en svært avansert telefon som åpenbart ble sluppet for tidlig, og som fortsatt ikke fungerer tiltross for en rekke oppgraderinger.

Vårt råd er derfor: Skal du ha en Android-telefon, må du vente til det har kommet en ny generasjon som er kvitt barnesykdommene. Det vil si kanskje til over sommeren.

Kjøper du en av de avanserte Android-telefonene nå, må du iallfall sørge for å ha en reservetelefon i bakhånd!

Merk deg at mobiltelefonjournalister alltid har en tendens til å gi skyhøye terningkast til telefoner med mange nye og fancy funksjoner. At de også skal kunne brukes i praksis over tid, blir glemt.

Liker du denne saken?