Fullversjon 

Med denne er du helt anonym

Den ultimate dingsen for deg som har noya for NAS og andre storebror-ser-deg-aktiviteter.

De fleste av oss er ikke særlig bekymret for om vi blir overvåket, og legger heller ut litt for mye enn litt for lite om oss selv på nettet.

Men skulle du være av dem som syns at nok er nok, og gjerne vil verne om ditt liv foran og med pcen, så finnes det altså muligheter for å beskytte seg mot NAS, ekskona eller hvem som nå kan ha interesse eller mulighet for å overvåke deg.

Den lille klossen benytter seg av en tjeneste som heter Tor-nettverket, en av de beste systemene i verden for å gjøre deg anonym på nettet. Den ruter nettbruken din til ulike steder i verden, slik at det ikke vil være mulig å finne ut hvor du egentlig sitter.

Tor-nettverket er ikke nytt. Nyheten er at du nå får en både enklere og bedre beskyttelse mot de som eventuelt vil snoke på deg. Når du kobler boksen - kalt Anonabox - til ruteren din, vil den gjøre trafikken fra alle pc-er i ditt nettverk anonym. 

Du kan være tilkoblet både trådløst og med kabel. 

Og mens Tor-tjenesten tidligere først og fremst ga deg anonymitet når du brukte en spesiell utgave av Firefox, vil denne enkelt anonymisere alt du gjør på nettet - uansett hvilket program du bruker.

Ananobox koster rundt 450 kroner. Den er ikke unik i sitt slag, men ingen løsninger skal være rimeligere akkurat nå. 

Ulempen med Tor-systemet er at det kan gå litt - og noen ganger mye - tregere enn når du bruker vanlig nett. Dette fordi det er en gratis tjeneste med begrenset båndbredde. Noen ganger går det raskt og enkelt, andre ganger er det som suppe. 

Tor-nettverket er forøvrig også bra å bruke hvis du skal se på Netflix i land uten Netflix - som Spania. Utifra kommentarer vi har sett i ulike nettforum skal det ikke være noe problem å spille av Netflix-video, selvom Tor-nettet går litt tregt.

Les mer om Anonabox hos Kickstarter

Her er en demovideo for Anonabox:

Liker du denne saken?