Fullversjon 

Supertelefon skal erstatte pc

Motorola drømmer om ny suksess med sin Android-telefon Atrix.

Motorola-telefonen RAZR ble lansert i 2004 og er såvidt vi vet fortsatt verdens mest solgte enkeltmodell av en mobiltelefon. Men bortsett fra det har ikke selskapet markert seg stort.

Nå håper Motorola å ta opp kampen med de store igjen, men Android-telefonen Atrix som ved hjelp av en medfølgende Lapdock skal kunne erstatte den bærbare pc-en i mange sammenhenger.

Ifølge danske PCWorld ligner Lapdock til forveksling en meget tynn laptop, men den er i omtrent tom inni - det vil si den har hverken harddisk eller ram. PC-en blir levende ved at du monterer Atrix-telefonen i en dock-lignende anordning på baksiden. Dermed kan du surfe på filer og programmer på telefonen som fra en ordinær pc med Windows 7.

Prototypen på Atrix ble vist frem for første gang på dingsemessen CES i januar, og kom nylig i salg i USA. Til Skandinaviske butikkhyller ventes den i løpet av oktober.
Atrix måler 6,35 x 11,77 x 1,09 centimeter og veier 135 gram, noe som betyr at den er nesten identisk med en iPhone 3GS.

Rekord-oppløsning
Skjermen er en fire tommer med en oppløsning på 960x540 pixler, som gjør den til Android-telefonen med høyest skjermoppløsning akkurat nå.

Ifølge PCWorld er glasset av typen Gorilla, som skal tåle mye før det blir ripet opp eller knust. Problemet med mange smarttelefoner er jo nettopp at glasset blir ødelagt bare du puster litt hardt på det.'

Sine pc-lignende egenskaper får Atrix gjennom sin 1 GHz Dual Core Processor og 1 GB ram. Supertelefonen har dessuten støtte for 4G.

Med telefonen følger også en såkalt HD-Dock, som gjør at du enkelt kan koble den til en TV via HDMI. Da fungerer den som et lite mediesenter. Du kan også koble en USB-minnepinne eller disk til HD-Docken for å bla igjennom filer.

Liker du denne saken?