Fullversjon 

Ny Nokia skal tåle alt

Prøver nok en gang å lage en mobil som ikke kan gå istykker.

Det har vært gjort mange forsøk opp igjennom årene å lage en mobiltelefon som tåler både støt, sand og vann uten å gå istykker.

De færreste har fungert - noe håndverkere og andre hardhendte brukere smertelig har fått erfare. Eneste løsning har vært å skaffe seg ny telefon 3-4 ganger i året.

Nå prøver Nokia seg igjen, med en såkalt IP-54 sertifisert mobiltelefon. Det vil si at den skal tåle både vann, støv og støt.

- Nokia 3720 classic er spesielt utviklet for å tåle de støt, fall i bakken eller vanndråper som måtte komme i dens retning, enten den brukes på stranden eller på et støvete anleggsområde, sier Klas Ström, produktsjef i Nokia Skandinavia.

- Samtidig som telefonen har et robust ytre har den også et funksjonsrikt indre. Dette er et ypperlig valg for alle som ønsker en varig og pålitelig telefon i alle omstendigheter.

Nokia 3720 classic har en forseglet, lekkasjesikker utforming og slitesterke materialer i en rekke farger. Batteridekselet, som beskytter både telefonens batteri og indre kretssystem, er låst med en skrue og gjør at telefonen trygt kan brukes i våte, støvete og grumsete omgivelser.

Nokia 3720 classic skal ha ekstra god batterikapasitet, og en innebygget LED lommelykt følger med.

I tillegg er telefonen utstyrt med Nokia Maps, forhåndsinstallert på det 1 GB store microSD minnekortet, og en stor og klar skjerm på 2,2 tommer gjør det lett å følge ruten, også i ukjent terreng.

Pris for Nokia 3720 classic vil ligge på omtrent 1150 kroner før avgifter og eventuelle subsidier, og den forventes å leveres til butikk i løpet av sommeren.

Liker du denne saken?