Fullversjon 

Nye proff-telefoner fra Nokia

Nokia lanserer tre nye telefoner som har 'alt' på mobilmessen 3GSM i Barcelona.

I forrige uke slapp Sony Ericsson en rekke nye mobiltelefoner, blant annet den tynne W880i i rustfritt stål.

Nå er det Nokias tur, men vi er usikre på hvor mye nytt det finske selskapet egentlig har å fare med denne gangen.

Nokia slipper blant annet tre såkalte smart-telefoner på den store 3GSM-messen i Barcelona i Spania denne uken, men først og fremst dreier det seg om videreutvikling av gamle modeller.

Smart-telefoner er mobiler som har alt, og som nærmest er en sammensmelting av telefon og pc.

Kraftigst av de tre er en ny versjon av Communicator, E90. Men også E65 med skyve-design, og E61i som er optimalisert for e-post, har mange funksjoner for deg som vil ha kontoret i lomma.

Alle de tre telefonene har firebånds GSM, 3G og WLAN trådløst nett). Nokia E90 har også støtte for HSDPA - gjerne kalt super-3G. Dette er en teknikk for rask overføring av data som blir bygget ut i Norge i løpet av 2007.

Nokia N77 er navnet på en ny TV-mobil, men den er uinteressant for nordmenn. Foreløpig er det helt uklart om og når du kan se TV rett på mobilen her i landet.

Finnene har dessuten inngått et samarbeid med Youtube som gjør at du som har en av telefonene i Nokias N-serie kan streame YouTube-videoer rett til mobilen.

Både video og TV på mobilen blir sikkert stort om et år eller to. Foreløpig er det altfor få som har telefoner som egner seg til dette.

Mellom ti og 20 prosent av Norges ca fire millioner mobiltelefoner er 3G-mobiler for rask dataoverføring.

Liker du denne saken?