Fullversjon 

Skype kan bli forbudt

På mobilen.

Ved hjelp av Skype og nye mobilapplikasjoner som Vibe og Tango går det an å ringe helt gratis fra smarttelefoner via mobilt internett.

I Sverige innfører alle mobilselskapene nå forbud mot dette, og snart kommer sperrer som gjør det umulig å bruke f. eks. Skype med et svensk mobilabonnement.

At kunden betaler for ubegrenset bruk av mobilt internett er altså ikke nok. Svenskene skal tvinges til å bruke tellerskritt i tillegg.

Også i Norge vurderer Netcom noe lignende.

– NetComs kunder vil alltid ha muligheten til å bruke MVoIP (mobil voice over ip) og vi vil legge til rette for dette ved å sikre god tjenestekvalitet, men i fremtiden vil det ikke være gratis, uttaler Charlotte Erikstad, kommunikasjonsrådgiver i NetCom, til Dinside.no.

Telenor har imidlertid ingen slike planer, og da vil det nok iallfall ta lang tid før det skjer noe.

Situasjonen for mobilselskapene er nemlig ganske ulik i Norge og Sverige, fordi svenske mobilbrukere er langt mer gjerrige enn de norske. Dermed blir også mobilselskapene mer gjerrige.

Nordmenn flest bruker mobilen uten å tenke særlig mye over hva det koster - og slik vil det nok fortsatt være en god stund fremover.

Liker du denne saken?