Fullversjon 

Slik blir din nye super-TV

3D-revolusjonen er over oss, og snart slipper du de teite brillene!

2010 blir året da 3D-TV inntar de tusen hjem for fullt. Panasonic, Sony og Samsung har alle offentliggjort modeller som kommer i butikkhyllene i løpet av sommeren eller høsten.

Og med suksessen til 3D-effekten for Avatar vil det nok være mange som løper og kjøper. De som har råd kan for eksempel få en Panasonic 152 tommer 3D plasmaskjerm i full HD med en oppløsning på 4096x2160 piksler.

En litt mer folkelig versjon blir modellen P50VT25 - altså en 50-tommer.

For å kunne få nytte av en 3D-TV med full HD må du selvsagt også ha en Blu-rayspiller som støtter teknologien. Også dette blir klart i løpet av sommeren. Det samme gjelder en 3D-utgave av PS3.

Omtrent samtidig begynner det å bli TV-sendinger tilgjengelig i 3D som er verd å snakke om. Sky Sport starter blant annet med 3D-sendinger fra Premier League til sommeren. Også kampene fra årets fotball-VM i Sør-Afrika vil bli sendt i 3D.

Prisene for 3D-skjermer er foreløpig ikke kjent, men billig blir nok ikke disse i første omgang. Likevel tror Sony at halvparten av alle nye TV-er vil ha 3D-støtte allerede i 2012.

Når alt dette er sagt: 3D-teknologien er langtfra voksen. Blant annet mangler det ordentlige standarder, og du må fortsatt bruke de dumme brillene.

Det siste skal det snart bli slutt på. En rekke produsenter har vist frem prototyper på brillefrie 3D-skjermer.

Ukjente Magnetic 3D hevder ifølge Audiovisuelt.no å være verdensledende på slike skjermer, og viste frem flere modeller på årets CES-messen i Las Vegas.

Denne typen apparater kalles auto-stereoskopiske skjermer, og prototypene finnes i størrelser opp til 55 tommer.

Ingen skjermer av denne typen er foreløpig satt i vanlig produksjon. Og hva det vil koste når de kommer, er helt ukjent.

Men i og med at 3D-revolusjonen straks er over oss, vil nok utviklingen gå rivende fort.

Så det er bare å rydde plass på loftet til alle flatskjermene dine som straks er fullstendig utdatert...

Liker du denne saken?