Fullversjon 

Slik får du superlyd fra mobilen

Lite høyttalersett med subwoofer gir ny dimensjon til Spotify.

For rundt 500 kroner kan du nå få et høyttalersett som gir ordentlig partylyd fra pc-en, smarttelefonen eller mp3-spilleren - iallfall nesten.

Vi har testet X-Plosion-Speaker-Set fra den danske dingsebutikken Sandberg, som består av en subwoofer med 20 watt effekt og to satelitthøyttalere på 10 watt, beregnet for tilkobling til pc, musikkspiller eller smarttelefon med mini-jack.

Enten du kobler det til det ene eller det andre får du i utgangspunktet ganske masse lyd - særlig tatt i betraktning at dette er et rimelig høyttalersett. Hvor god lyden til syvende og sist blir avhenger av flere faktorer, blant annet slags lydkort du har, hvor bra musikkspilleren din er og hvor god lydfilene er som du spiller av.

Mange bruker Spotify, og det er ikke fritt for at denne lyden oppleves som litt trang og grumsete når du setter deg ned for å lytte og skrur opp volumet. Faktisk er lyden langt bedre på HD-videoer fra Youtube, og vi har begynt å sette opp spillelister der istedenfor å bruke Spotify.

Men alle best lyd fikk vi definitivt fra X-Plosion-Speaker-Set ved å spille nettradioen til NRK mp3. Da forsvant all skurring som vi ellers opplevde på høyt volum. Vi håper snart Spotify kommer etter med bedre lyd - iallfall for oss som betaler for bruk!

Du stiller kraften på bass, diskant og volum med tre enkle kontroller på subwooferen. Skal du ha party, setter du fort alle tre på maks.

Vi syns den medfølgende kabelen som skal brukes mellom avspilleren og subwooferen på 1,2 meter er i korteste laget. Men det er selvsagt mulig å kjøpe en forlengelse.

Konklusjon: For 475 kroner gir dette speakersettet masse partylyd, men vær nøye på hvilken lydkilde du bruker hvis du er på jakt etter den beste lydopplevelsen. Designmessig ser det også tøft ut, og høyttalerene er ikke større enn at du kan sette dem nesten hvor som helst.

(Sære lydfreakere bør heller bruke 50 000 på Oslo Hi Fi Senter enn å vurdere dette).

Vær oppmerksom på at du blir vidererutet til norske forhandlere når hvis du bestiller dette i den norskspråklige nettbutikken til Sandberg, og at prisen varierer. Lavest pris fikk vi ved å velge Multicom Norge AS, kr. 474 eks. frakt.

Liker du denne saken?