Fullversjon 

Superfart på bildeoverføring

Dings for deg som ikke har den nyeste pc-en.

Usb 3.0 er det som nå gjelder når du skal overføre for eksempel bilder fra digitalkameraet til pc-en. Men mange av oss har laptoper som er noen år gamle, og må fortsatt slite med sneglehastighet og usb 2.0.

Det har den danske dingsebutikken Sandberg en løsning for. Et lite kort til rundt 300 kroner gjør at du får en usb 3.0-port tilgjengelig. Det er dog forutsatt at du har en Card Express port tilgjengelig i maskinen din.

Å gå over fra en eldre usb-standard til 3.0 er som å gå fra en smal sti til motorvei. Overføring på opp mot fem Gbit/sek er mer enn 400 ganger så raskt som de første usb-standardene.

Sandbergs kort er bakoverkompatibelt - det vil si det fungerer like godt med hardware som bare støtter 2.0 eller 1.0. Kortet vil uansett forsøke å overføre så raskt som mulig i forhold til utstyret som er koblet til.

Enkelte maskiner gjør at usb-kortet trenger ekstra strøm for å fungere, og en kabel for 220 volt tilkobling følger derfor med.

Les mer om usb-kortet på nettsidene til Sandberg (Kjøp går via en av Sandbergs norske samarbeidspartnere, og prisene kan variere noe).

Liker du denne saken?