Fullversjon 

Test: Trådløst i sofakroken

Nei nei gutt, vi tenker ikke på nakne damer nå.

Sandberg er en dansk nettbutikk som selger dingser du ikke trodde du hadde bruk for - men som du fort blir avhengig av.

De siste ukene har vi testet noe som forsåvidt ikke er noen nyhet, men som likevel har åpnet en ny verden for oss: Trådløs mus og tastatur for pc tilkoblet flatskjermen i stua.

Med andre ord: Nettsurfing med 42 tommer. Og her er trådløs mus og tastatur virkelig helt genialt.

Vi har hatt diverse trådløse mus og tastatur opp igjennom tiden, men de har alltid endt i hylla for ting vi egentlig vil kaste. Delvis fordi de alltid har vært tomme for strøm, delvis fordi tilkoblingen med en basestasjon større en musen har vært for klønete. Og delvis fordi det rett og slett ikke har funket.

Nå er åpenbart disse problemene løst. Vi har prøvd to ulike trådløse tastatur-pakker fra Sandberg. Den ene er et minitastatur med innebygget museplate. Det andre er et full-tastatur med separat trådløs mus - egentlig beregnet for skrivebordet.

For meg som gjerne også sitter i sofaen og jobber, funker faktisk det største best. Rett og slett fordi det lille blir litt lite når du skal jobbe rakst med fingrene.

Men for de fleste er nok mini-tastaturet aller best for sofakroken. Det tar liten plass og er veldig lett.

Tilkoblingen til pc-en via usb gikk usedvanlig smertefritt. En bitteliten plugg på størrelse med en sukkerbit (se øverst til høyre) er alt som skal til. Straks den er på plass begynner tastaturene å virke. (Men vær obs på at du trenger noen AAA-batterier i selve tastaturet og evt. musen). Noen programvareinnstallering trengs ikke. Og skulle du få problemer, følger det med bruksanvisning på norsk.

Med en 42-tommer og stereoanlegg tilkoblet oppdaget jeg også hvor bra lyd og bilde det nå har blitt på HD-videoer på Youtube. Mine egne spillelister der ble nå av langt bedre kvalitet enn f. eks. Voice TV.

Prisen for de trådløse tastaturene er også helt til å overleve - selv for en slunken januar-lommebok.

Mini Touchpad Keyboard (foto helt øverst) har en veiledende pris på kr. 559,-, mens Keyboard Set Pro (vanlig størrelse - se foto til høyre) koster i underkant av 300 kroner.

Nettbutikken Sandberg finner du her (vær obs på at ved bestilling blir du rutet videre til Sandbergs norske samarbeidspartnere).

Liker du denne saken?