Fullversjon 

Trådløst er best på hodet

USB-headset med mikrofon er superenkelt å koble til.

Trådløse enheter blir heldigvis stadig bedre og enklere å koble til. Dingsenettbutikken Sandberg selger nå for eksempel et trådløst USB headset med mikrofon for pc som det tok oss omtrent to sekunder å koble til og som ikke minst er velegnet for deg som bruker Skype.

En liten usb-sender på størrelse med en liten minnepinne følger med og med Windows 7 fikk vi iallfall koblet det til uten noen problemer. Headsetet har innebygde batterier som lades, så du slipper å tenke på det. Hvor lenge du kan bruke det før det må lades opp vet vi ikke, det har ikke gått strømttomt under vår testing.

Kabler følger med slik at du også kan koble det til enheter uten usb-inngang om skulle ha behov for det, for eksempel et ordinært stereoanlegg med phonoinnganger.

Hvis du først og fremst skal bruke headsetet til å høre på musikk, er ikke dette det beste valget. Iallfall i vår test får vi mye høyere og fyldigere lyd med et hodesett som er koblet til med kabel - Sandberg StreetBlaster headset.

Ifølge nettbutikken skal det trådløse headsetet fungere på ti meter avstand. Det stemmer kanskje hvis du er i et stort rom eller ute, men beveger du deg til et annet rom rekker ikke signalene så langt. Hvor langt unna du kan gå inne i et hus før lyden skurrer vil også avhenge av hva slags materiale det er i veggene.

I Norge selges headsetet blant annet via den norske nettbutikken Multicom og prisen er ca kr 750.

Liker du denne saken?