Fullversjon 

Denne twerke-videoen tar av

Danseskolen DHQ Fraules Dance Studios er ikke som andre danseskoler.

Danseskoler har jo aldri helt vært noe for oss gutta. Men etterat twerking virkelig tok av, stiller saken seg helt annerledes. Hvem ville ikke vært elev sammen med disse jentene fra DHQ Fraules Dance Studios? Årets beste twerkevideo, mener mange. 

Twerking er altså en danseform der rumperisting og trange hotpants er viktigere enn noen annet. En gudegave for oss gutta, selvsagt.

Men selvom det er først nå i år at fenomenet virkelig har blitt en hit, er det slett ikke noen ny dans. De velinformerte finansjournalistene i Dagens Næringsliv (!) har laget en solid temaartikkel på fenomenet. 

Begrepet twerking er en miks av twist og jerk, og stammer ifølge den nettbaserte slangordboken Urban Dictionary fra «the rhythmic gyrating of the lower fleshy extremities» til «a fancy word for booty-poppin».

Miley Cyrus er blant dem som har gjort rumperistingen berømt med en twerkevideo hun postet på sin Facebook-side tidligere i år.

Ifølge DN ble dansestilen introdusert i hiphopkulturen i sørstatene i USA allerede på 1990-tallet. Men mye av æren for spredningen til andre amerikanske byer må gis strippeklubber i Houston og Atlanta, som inkorporerte twerkingen i pole-dansingen, skriver avisen videre.

Dagens Næringsliv advarer også mot at sinte foreldre kan lage trøbbel for ungjenter som lar ass-shaken gå for langt. En mann i USA ble nylig fengslet for å ha pisket døtrene sine med en kabel etter at de la ut en twerke-video på Youtube. Og 33 studenter i San Diego ble utvist i vår etter å ha laget en Youtube-video hvor de twerket håndstående mot veggen, med rumpa opp og minimale antrekk

Men tilbake til starten - her er altså danseelevene som fikk oss til å bli ukonsentrerte foran pc-en i dag. Under ser du videoen som fikk studentene utvist, og nederst er de to jentene som fikk faren sin så rasende at han pisket dem med en kabel:Liker du denne saken?