Fullversjon 

Endelig slutt på kondomhelvete?

Kanskje kan du skrote kondomene og dama p-pillene.

P-piller for menn har vært lovet og omdiskutert i en evighet, men hittil har det stort sett blitt med praten. Om det også gjelder siste nytt på preventiv-fronten vet vi ikke. Men en ny og revolusjonerende form for prevensjon for menn skal iallfall være på vei, melder nettsiden Daily Beast. Går alt som planlagt, skal du kunne kaste både kondomer og p-piller i søpla om ikke altfor lenge. 

Det dreier seg om en gele som kan sprøytes inn i mannens sædledere og stopper spermen fra å slippe ut. Vasagel er utviklet av organisasjonen Parsemus Foundation, og skal være like sikker som sterilisering.

Det høres kanskje ikke så hyggelig ut å få gele sprøytet inn i genetaliene, men ifølge forskerne bak produktet skal det være helt trygt. Stoffet inneholder ingen hormoner, det eneste det gjør er å blokkere. Og i det øyeblikket man ønsker seg en familieforøkelse, er det bare å sprøyte inn et nytt stoff som løser opp geleen. 

Vasalgel er foreløpig testet på aper med et lovende resultat. Ingen hunnaper i forsøket ble gravide. Neste år starter testingen på menn.

Parsemus Foundations er en nonprofit organisasjon som er avhengig av donasjoner for å kunne drive. Hvor raskt produktet kommer på markedet, er derfor avhengig av pengestrømmen fra glade givere. Men etter planen skal produktet Vasalgel være på markedet om tre år.

Liker du denne saken?