Fullversjon 

Kaster seg på treningsbølgen

Nokia lanserer mobil som skal gjøre deg sprek.

Nokia N79 Active er nå klar for salg i Norge som et av svært få markeder i verden. Pakken N79 Active kombinerer Polar pulsbelte med multimediaegenskapene i Nokia N79 og lar deg dra nytte av både pulsmåler, kart, musikk og internettoppkobling under treningsøkten.

- Nokia N79 Active legger virkelig til rette for trening og moro. Håndsettet sørger for underholdningen mens du trener, mens Polar pulsbelte forteller deg hvordan du ligger an. Sports Tracker bringer inn en sosial dimensjon med deling av både løyper og resultater, sier Tina Lundberg, Go-To-Market Manager i Nokia Skandinavia.

Treningstelefonen er utviklet i samarbeid med finske Polar, som er verdensledende innen blant annet treningscomputere og treningsutstyr for pulsmåling.

Nokia N79 er den minste Nokia Nseries-telefonen til dags dato. Active-versjonen selges med sporty høretelefoner og et armbånd som man kan feste telefonen i mens man trener. Et 4GB microSD minnekort gir plass til å lagre tilstrekkelige mengder musikk til å vare gjennom de lengre treningsøktene.

Med FM-senderen kan musikken på telefonen også spilles av over bilstereoen på vei hjem fra treningssenteret.

Telefonen har et fem megapixel-kamera, tilsvarende det som finnes i flere andre av Nokias N-telefoner. Telefonen kommer i salg i Norge i disse dager, og vil koste rundt 3500 kroner uten binding.

Tidligere har blant annet Samsung lansert en treningsmobil i samarbeid med Adidas som fikk variert respons.

Om du kommer i superform? Tja, meningene er delte. "Det er unektelig artig å kunne klaske et par ganger på mobilen, og så få en hel masse informasjon lest opp i øreproppene", skriver Teknofil.no.

"Et fabelaktig verktøy - en gullvinner", fastlo den britiske dingsesiden 3G, mens Amobil.no konkluderer med at produktet er komplisert å bruke.

Liker du denne saken?