Fullversjon 

De perfekte Halloween-drinkene

Oppskrift som imponerer damene og gjør Halloween-festen bankers.

Se enda flere og bedre tips her: Djevelsk gode Halloween-drinker

Facebook flommer over av invitasjoner til Halloween-parties. Og da er det to utfordringer. For gjestene hva de skal ha på seg. Og for deg som arrangerer: Hvilke drinker skal du servere.

Her er et par tips som du garantert vil imponere damene med!

Den første - Queen Victoria - krever at du har et litt velutstyrt barskap. Både kirsebærlikør og kakaolikør er bestillingsvarer ved de fleste polutsalg.

Den andre - Swinging Oriental - har litt færre ingredienser, men du må koke sukkerlake på forhånd. Ferskenjuice får du på innvandrerbutikker, eller du kan kjøre hermetisert fersken i en blender pg eventuelt sile den etterpå. Jasminte får du i helsekostforretninger.

Glass har du sikkert noe av som du kan bruke, men du bør skaffe deg et lite målebeger hvis du ikke har.

QUEEN VICTORIA (over til høyre)

1,5 cl ABSOLUT VODKA
1,5 cl kirsebærlikør
0,5 cl de Kuyper Crème de Cacao White
En dasj Grenadine

Alle ingrediensene røres sammen i et mikseglass. Hvis du ikke har fullt barutstyr kan du bruke et hvilket som helst litt stort glass. Bruk lokk så du kan riste det sammen.

Serveres i et godt avkjølt cocktailglass. Pynt med et kirsebær. Bruk hermetiske bær hvis du ikke får tak i friske. Grenadine er en slags rød saft for drinkmiksing som du får i velassorterte dagligvarebutikker.

SWINGING ORIENTAL

4 cl ABSOLUT VODKA eller ABSOLUT APEACH
2,5 cl grønn jasmine te
Knust is
toppes med litt ferskenjuice
en dasj ferskpresset sitron
en dasj sukkerlake - se oppskrift nedenfor

Kok vann og lag en kopp med jasmine te. Fyll et et longdrinkglass eller et høyt kjøkkenglass med knust is eller små isbiter. Mål opp og hell i spriten og teen. Hell over ferskenjuice, press en halv sitron og tilslutt en skvett sukkerlake. Pynt med en bit ferskenskall. Denne drinken er det lurt å smake til - den kan både bli litt stram eller veldig søt og fyldig, avhengig av hvor mye ferskenjuice og sukkerlake du har i.

Smak gjerne til hva du selv syns er best når det gjelder mengde sitron og sukkerlake.

Sukkerlake
Sukkerlake koker du ved å ha dobbelt så mye sukker som vann - f eks 6 dl sukker og 3 dl vann. Bland sukkeret og vannet i en kasserolle og varm opp til sukkeret løser seg opp. Oppbevar sukkerlaken kaldt i kjøleskapet.

En liten Halloween-spøk tilslutt:

Liker du denne saken?