Fullversjon 

En dirty mind gjør deg smart

Ingenting er bedre enn å tenke på sex, fastslår hukommelsesekspert.

Det finnes mange triks og metoder for å forbedre hukommelsen og for å lære ting på en enklere måte. Men Ed Cooke, som er noe så fint som Grand Master of Memory, mener han har den mest morsomme og enkleste metoden: Tenk på sex.

- Å bruke skitne tanker for å skjerpe hjernen er ikke noen ny teknikk. Den ble brukt allerede av grekerne og romerne. Og det virker. Rett og slett fordi det er mye morsommere å assosiere ting med tanker rundt sex enn med ting som er kjedelige, fastslår hukommelseseksperten overfor Daily Mail.

- Det er så enkelt som at det du lettest legger merke til når du går nedover en gate er også det som lettest gjør at du kan hente frem ting fra hukommelsen når du trenger det.

- Nakenhet, ting som er forbudt og ekstremt attraktive mennesker er ting vi aller lettest legger merke til og husker. Et eksempel er skolegutter som blir inspirert til å lære gangetabellen med den populære mattereglen chicks chicks, dirty chicks, six times six is thirtysix, fortsetter Cooke.

Skitne tanker kan vi altså bruke både som en teknikk for å huske ting og for å holde hjerneaktiviteten vår mest mulig igang.

Og skal vi tro hukommelseseksperten er det ikke bare unge folk som bør tenke på sex.

- Det er en myte at eldre husker dårligere og har dårligere evne til å lære ting enn unge. Feilen er bare at mange eldre ikke bruker hjernen sin aktivt nok.

Undersøkelser har vist at vi gutta i snitt bruker 43 minutter daglig på å stirre på damer. Det tilsvarer 11 dager i året og mer enn et år i løpet av livet. Og dette bør vi altså ikke slutte med.

Ikke skam deg om blikket ditt faller på den deilige rumpa til en kvinnelig kollega av og til. Det er rett og slett med på å gjøre deg smartere. 

Og ingen vet vel dette bedre enn de som lager reklame for øl:

Liker du denne saken?