Fullversjon 

Djevelsk gode halloween-drinker

Seks oppskrifter som bør gi deg blod på tann for et skikkelig halloweeen-party.

Mandag 31. oktober er Halloween-kvelden, og det er ingen grunn til å la barna være de eneste som får feire. Har du ikke planlagt ditt Halloween-party enda, er det absolutt på tide nå!

Hvis du ikke er av den typen som syns mandag er ukens beste partydag, kan du jo legge det til fredagen eller lørdagen før.

Uansett når du velger å feire, har vi her oppskriften på seks dødsgode drinker som passer godt til Halloween, og som er enkle å pynte så de virker ekstra skremmende gode.

Bruk fantasien, og følg med på nettsidene til Omag.no - vi kommer med flere inspirerende bilder for hvordan du kan dekorere drinkene om noen dager!

Vær oppmerksom på at noen av ingrediensene kan være bestillingsvarer på Vinmonopolet. Ring eller stikk innom minst tre-fire dager i forveien for å sjekke.

Alle de øvrige ingrediensene skal det være mulig å få tak i hos en velassortert dagligvarebutikk som Meny.


Bloody Caipiroska

Ingredienser:

4 cl ABSOLUT Citron
2 cl Cointreau
fruktkjøtt fra 2 sitronskiver
fruktkjøtt fra 2 blodgrapefruktskiver
2 ts sukker
1 cl grenadine

Fremgangsmåte:

Knus kjøttet av blodgrapefrukt, sitron og sukker sammen med en skje i et litt stort glass (rocksglass). Fyll på med knust is, hell deretter i vodka og likør og rør om. Topp glasset med knust is og drypp grenadin over. Pynt med en blodgrapefruktskive og sitrusspiral.


Chili Mojito

Ingredienser:

¼ chili
12 mynteblader
2 limebåter, eventuelt saften av ¼ lime
2 ts sukker
Knus is
4 cl Havana Club Añejo Blanco
2 chili til pynt

Fremgangsmåte:

Ha chili, mynte, lime og sukker i et stort glass (rocksglass) og muddle (mos) dette sammen med en muddler eller baksiden av en skje. Fyll glasset med knust is og hell over rom. Røres godt sammen. Pynt med 2 chili som skal illustrere djevelhorn. Serveres med sugerør.

Dersom du kan få tak i mynte i bunt er denne den beste, men ikke bruk stilkene da de er bitre.

 
Bloody Mary

4 cl ABSOLUT Vodka
Noen dråper Rød tabasco
Noen dråper Grønn tabasco
Noen dråper Worcestersauce
Tomatjuice
Saften fra ½ sitron
Selleristang
Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Hell vodka over is i et høyt glass. Rør inn Tabasco, Worcestersauce og sitronsaft i vodkaen. Fyll opp med tomatjuice. Dryss over salt og pepper. Kutt en selleristang i begge ender. Pynt med cherrytomat.


Vampyrblod

Ingredienser:

4 cl Beefeater London Dry Gin
1 cl blå curaçao
1 cl melonlikør
4 cl sourmix (2 cl sitronsaft + 2 cl sukker)
4 cl appelsinjuice
En skvett Sprite
Sitronskive

Fremgangsmåte:
Bland gin, blå curaçao, melonlikør, sourmix og appelsinjuice i en cocktailmikser (ikke blender). Alternativt kan du røre godt i et mikseglass. Fyll et catalinaglass (et høyt champagneglass eller en liten ølpokal) med isbiter. Hell blandingen over. Topp med Sprite og pynt med en sitronskive.


Zombie

Ingredienser:

1 cl Havana Club Añajo Especial
2 cl Havana Club Añejo Blanco
Ananasjuice
Appelsinjuice
Lime
Sukker
Appelsinskive og ananas til pynt

Bland det hele sammen i en shaker og rist det godt. Har du ikke shaker kan du bruke et glass med lokk. Helles over i et høyt glass (longdrinkglass). Pynt med en appelsinskive og ananasskive.
 

Vampire's Kiss

Ingredienser:

2 cl Havana Club Añejo Blanco
2 cl Midori (melonlikør)
8 cl club soda
Tabasco

Fremgangsmåte (se bildet av den grønne drinken for inspirasjon til glass og dekor):

Fyll is i et highballglass eller hurricaneglass - eventuelt et vanlig høyt glass - og hell i brennevinet. Ha i et par-tre dråper tabasco og topp opp med club soda.

Pynt med et friskt bringebær og blod langskanten laget av grenadin som kokes inn med sukker til en seig sirup.

Halloween-fakta

Vår feiring av Halloween er en blanding av tradisjoner fra mange land og kulturer. Mye stammer fra feiringen av den katolske allehelgensdagen, som igjen er inspirert av før-kristne høstfester. Mange kulturer har feiret døden, dødsguder, hekser og ånder i tilknytning til høsten og vinteren.

Symbolikken med skjeletter, hodeskaller, flaggermus og blod er insiprert av den katolske allehelgensdagen i Mexico, der den feires som de dødes dag.

Liker du denne saken?