Fullversjon 

Fuck you, minister!

Kvinnegruppen Femen viser finger'n til tyrkisk minister som vil ha latterforbud for damer.

I forhold til mange andre muslimske land er ikke Tyrkia spesielt konservativt. Men dette vil visestatsministeren i landet ha en forandring på.

Han har listet opp en rekke leveregler som han mener folket landet må følge for å leve i pakt med Koranen. Blant annet vil han at kvinner i landet skal slutte å le offentlig.

- Mannen skal ikke være noen skjørtejeger. Han skal være tro mot sin kone og han skal elske sine barn. Kvinnen skal også vite hva som er haram (syndig) og ikke haram. Hun skal ikke le offentlig og skal heller ikke opptre oppmuntrende, sa visestatsminister Bülent Arinc i talen.

Mange har selvsagt protestert mot den latterlige uttalelsen, og blant dem som blir lagt merke til er feministgruppen Femen - kjent for å markere sitt syn ved å flashe puppene.

Les også: Cathrines nakne okse-protest

De siste dagene har medlemmene lagt ut en rekke bilder på nettet der de står toppløse, smiler bredt og viser finger'n til visestatsministeren.

Femen engasjerer seg i utallige politiske saker, alt fra sexturisme til juks under det ukrainske presidentvalget. Gruppen har i løpet av noen år vokst seg stor, spredt seg til en rekke land og arrangerer blant annet internasjonale treningsleire for toppløsdemonstranter.

I juli i fjor fikk gruppen også en offisiell anerkjennelse da Frankrikes president, Francois Hollande, valgte en av lederne, Inna Sjevsjenko, som modell til å pryde et av de franske frimerkene.

Vi venter spent på toppløsprotester mot den norske misjonsorganisasjonen som forbyr stemmerett for kvinner. 

Liker du denne saken?