Fullversjon 

Raser mot DJ Broilers heftige stunt

Politimann gir drammensduoen ansvar for dødsfall etter promostunt for musikkvideo.

Politi og moralister raser mot drammensduoen DJ Broiler etterat gutta denne uken la ut en promovideo på Youtube der en av dem hopper over en R8 i 150 km/t.

Se videoen nederst i saken!

Broilers Niklas Strandbråten som står midt i veien og hopper tilsynelatende over Audien når den kommer mot ham i full fart. Stuntet er nå politianmeldt, og en politimann mener DJ Broiler bør føle medansvar hvis videoen skaper en trend som fører til dødsfall.

Over 200 000 har i skrivende stund sett videoen på Youtube, som er en promo for duoens nye singel Money. Men om Niklas Strandbråten virkelig hopper over bilen, eller om det er et filmtriks, vet foreløpig ingen.

VG har via managementet Sky Agency stilt DJ Broiler en rekke spørsmål, blant annet om de har fortalt eller vil fortelle politiet hvem som kjører. En rekke har spekulert i om videoen er virkelig, eller om det hele er et triks.

- Dere får svar på spørsmålene i morgen tidlig, sier manager Christoffer Huse til VG Nett.

DJ Broiler har iallfall fått maks PR ut av hoppet, som er en kopi av et svensk stunt som ble gjort for noen uker siden. Alassan Issa Gobitaca skal ha trent i mange år før han hoppet over en Lamborghini i 130 km/t. 

Filmfotografen Henrik Jensen som lagde Gobitaca-filmen, er sterkt i tvil om DJ Broiler-filmen er ekte.

- I de to ulike vinklene ser det ut som to helt ulike hopp, sier Jensen til VG.

Gründer Idar Vollvik laget forøvrig en lignende promovideo for noen år siden for sin Ludo Store. Han hoppet tilsynelatende over en Koenigsegg CCX, men etter det vi kjenner til ble han ikke anmeldt. Videoen ble senere avslørt som fake.

Vi venter spent på om de som har laget filmer som Børning og Fast and Furious også snart får norsk politi på nakken for livsfarlige stunt. 

Her er DJ Broiler guttas stunt - og under ser du Vollviks hopp fra 2009.
Liker du denne saken?