Fullversjon 

Sjekk denne syke treningsvideoen

Den 18 år gamle crossfit-utøveren Suzanne Svanevik tar helt av.

For et års tid siden fikk crossfit-stjernen Suzanne Svanevik fra Loddefjord ved Bergen nærmere 20 millioner visninger på sin motivasjonsvideo på Youtube.

Da var det storebroren hennes som la ut videoen. Denne uken har Suzanne publisert en ny og proffere treningsvideo som er enda sykere - med mer awesome ass enn noen gang. Denne måå du bare se - uansett om du vil bli inspirert eller om du er en skikkelig sofagris som får allergi bare du hører ordet trening.

Teksten fortsetter under videoen.Til Side2.no benekter Suzanne at hun trener for å se deilig ut.

- Jeg har aldri trent for utseendets skyld. Utseende er bare en bieffekt av treningen, for meg er det aller viktigste å prestere og bli sterk, sier Suzanne.

Og sterk er hun utvilsomt, og hun gruser nok mange av oss gutta i styrkeøvelser. I fjor høst satte hun pers i benkpress med 75 kilo.

Crossfit har vært den store favoritten hennes, og det er fordi man stort sett bruker sin egen kroppsvekt i treningen. Crossfit er ifølge trening.no en modell som innebærer trening med stor variasjon og høy intensitet ved at hele kroppen tas i bruk. 

Eksempler på øvelser er sykling, løping, hopping, svømming, markløft, pull-ups, dips og armhevinger. Variasjon av bevegelser gjør at sentralnervesystemet hele tiden må endre og tilpasse seg de nye forholdene, noe man vet har positiv effekt på dagligdags aktivitetsfunksjon.

Det er jo en kjent sak at kvinner med veldig muskuløse kropper ikke er like populært blant gutta. Men Suzanne mener at det ikke gjelder henne.

- Jeg får litt forskjellige kommentarer på bloggen. Men gutter som møter meg, blir ikke redde. Jeg er jo ikke mandig, men egentlig ganske feminin og liker å ta vare på meg selv, har hun tidligere uttalt til side2.no.

Til Dagbladet.no hevder Suzanne at den nye treningsvideoen ble litt mer rumpefokusert enn hun hadde tenkt. Hun har blant annet fått mye pepper på Facebook for stuntet.

- Men det er en del av gamet, og jeg tåler det. Jeg gidder ikke å bruke tid på å angre. Nå ler jeg av det. Jeg har fått kjenne på hvordan det er å bli lagt merke til på en litt annerledes måte, og det er en erfaring jeg tar med meg videre. Det jeg står for, og alltid kommer til å stå for, er prestasjonsbasert trening. Det fremmer sunne verdier, sier hun.

På Instagram-kontoen sin - @suzannesvanevik - gir hun følgende kommentar til sine 155 000 fans:

A bit different video than my other videos. To be honest; The video was a bit outside my comfort zone with to much focus on appearance and ass. Haha! But the video was cool anyway. And to name it; Performance is forever beauty in my eyes.

Vi elsker den nye treningsvideoen til Suzanne - og den fortjener definitivt også millioner av visninger - sjekk den her:

Liker du denne saken?