Fullversjon 

En nedstøvet Bugatti? 60 mill, takk!

Denne gamle kjerra kan snart bli din - for rundt 60 millioner kroner.

Vi har vel alle gjort våre funn av bortglemte ting og tang når vi har ryddet i garasjen, og noen av oss har til og med dratt inn noen hundrelapper på garasjesalg.

Men vi tviler på at noen vært like fornøyd med resultatet som en engelskmann er etter å ha rydddet i garasjen til sin avdøde onkel nylig.

Her sto det nemlig en nedstøvet 1937 Bugatti Type 57S Atalante. Det ble bare produsert 17 stykker av denne modellen totalt, og alle de andre har forlengst funnet veien til bilopphuggeriet.

Bilen har derfor en unik samlerverdi, og er ventet å oppnå en pris på utrolige 60 millioner kroner når den går under hammeren på auksjonen Bonhams’ Retromobile sale i Paris i februar.

Dette vil i såfall være den høyeste prisenen en veteranbil har oppnådd på en auksjon noen gang.

Bilen var opprinnelig eid av Earl Howe, den første presidenten i British Racing Drivers’ Club.

Kirurgen Harold Carr som kjøpte den på 1950-tallet, kjørte Bugattien bare noen få turer før han låste den inn i en garasje - og døde. Der har bilen stått urørt i over 50 år før en nevø bestemte seg for å ta en nyttårsopprydding.

Skulle du være så heldig å få tilslaget, så slipper du altså å vaske bort støvet. Slik ser 60-millionersdoningen ut når den er nypolert.

Liker du denne saken?