Fullversjon 

Tidenes villeste Indycar-krasj

15 biler fløy gjennom luften og tok fyr i fatal Indycar-runde i Las Vegas. SE VIDEO!

Det ser ut som en scene fra et bilspill, men er så virkelig som det kan få blitt. 15 racerbiler i årets siste Indycar-runde i Las Vegas var involvert i en av tidenes mest dramatiske krasj på en bilbane.

Mange av fløy gjennom luften i og tok fyr i massekollisjonen. For en av USAs beste racerførere, Dan Wheldon, (til høyre) endte det fatalt. Da bilen hans ble kastet i en bue over en annen bil og tilslutt traff muren ble 33-åringen så hardt skadet at livet ikke sto til å redde. Wheldon vant det berømte Indianapolis 500-løpet i mai i år.

Indycar er på en måte USAs svar på Formen 1. Indycar-bilene har kraftigere motorer og høyere toppfart enn Formel 1-bilene - opp mot 400 km/t i snitt på de raskeste rundene. Til gjengjeld er akselererer de ikke så raskt, og banene som brukes er enklere.

De raskeste rundene i Formel 1 kjøres med en snitthastighet på mellom 250 og 300 km/t, og banene som kjøres regnes som mer krevende på grunn av alle kurvene.

Siden 1996 har fire førere omkommet i Indycar-race. Her kan du se to ulike videoer fra det fatale krasjet på Las Vegas Speedway i helgen:Liker du denne saken?