Fullversjon 

Her passerer han polisen i 350 km/t

GhostRider har ertet politiet i Sverige i ti år. Nå er han tilbake. SE DEN VANVITTIGE VIDEOEN.

I vanvittige hastigheter har den berømte og beryktede GhostRider gjort sine ville stunt, tirret politiet og skremt vanlige trafikanter på svenske motorveier siden 2002.

For noen uker siden la den sortkledde selvmordskandidaten ut en ny video der han blant annet passerer en politibil og drar sykkelen opp på ett hjul mens han manøvrerer i over 300 km/t på motorveien mellom Stocholm og Uppsala i rushtrafikken.

Videoen dokumenterer at GhostRider holder en toppfart på 353 km/t med sin Suzuku Hayabusa - også betegnet som GSX1300R - som regnet som verdens raskeste serieproduserte motorsykkel. Hayuabusa betyr forøvrig falk på japansk.

Betegnelsen GhostRider (spøkelseskjører) har galningen fått både fordi han aldri har blitt avslørt, og fordi han passerer biler i en så vanvittig hastighet at ingen kan ha sett ham komme i bakspeilet før han har passert.

Politiet har utallige ganger forsøkt å stoppe mannen, men har alltid måtte gi opp. Flere ganger har politihelikopter blitt rekvirert i jakten, men straks det er i luften har spøkelsesmannen forduftet like fort som bensindamp i solen.

Ifølge nettsiden Gizmag anses Ghost Rider som den mest berømte lovbryteren på veien som verden noen gang har sett. Hvem som skjuler seg bak den svarte hjelmen og svarte drakten er aldri blitt avslørt.

Mange er likevel sikre på at hovedmannen er en svenske ved navn Patrik Fürstenhoff, som startet sin karriere i MC-stuntgruppen Team Wheelie. Han har også offisiellt verdensrekorden i såkalt wheeling - å kjøre  på bakhjulet - med 346 km/t.

- Alle som har kjørt en sportsmotorsykkel på en racerbane vet hvor kraftig luftmotstanden er når du kommer opp i hastigheter opp mot 300 km/t. Å løfte fronten på sykkelen i slike hastigheter er mildt sagt skremmende, og mister du kontrollen er det den sikre død, kommenterer Gizmag, og understreker at det ikke er noen tvil om at GhostRider er en svart dyktig og modig mann.

- I vanlige MC-miljøer er han likevel hatet, fordi han er med på å gi motorsyklister flest et veldig dårlig rykte.

Men GhostRider er ikke bare én mann. Det dreier seg om et team på minst fire - fem personer med ulike sykler og biler. Det viser også de velproduserte stuntvideoene.

Den første videoen med den svenske GhostRider ble lagt ut på nettet i 2002. Videoene er filmet med kameraer plassert flere steder på motorsykkelen, på en følgesykkel og fra ulike vinkler langs veiene. Tilsammen er videoene sett millioner av ganger på Youtube.

Her er den nyeste GhostRider-videoen, som ble lagt ut for noen uker siden:

Liker du denne saken?