Fullversjon 

Nå kommer de elektriske superbilene

Snart kan du kjøre en Jeep firehjulstrekker fra Oslo til Trondheim på en lading.

Finanskrise tiltross - det er selvsagt fortsatt de dyre, eksklusive og spesielle doningene som blir lagt merke til på årets første bilmesse - North America International Auto Show i Detroit.

Og for første gang begynner det nå å gå an å kombinere grønt med moro. (Altså, hvem vil EGENTLIG ha en Think?)

Kriserammede Chrysler er blant bilfabrikkene som vekker aller mest oppsikt med sine nyvinninger innen elektriske biler.

Med sitt nye Electric Vehicle Drive System (EV) er planen at du skal kunne kjøre grønt og langt med flere av Chryslers populære modeller: En Dodge elektrisk sportsbil, en elektrisk Jeep Wrangler og en elektrisk Patriot, en elektrisk Chrysler Grand Voyager og en ny elektrisk modell fra Chrysler med betegnelsen 200C.

Bilene vil bli drevet av et system med en elektrisk motor, et avansert lithium-ion-batteri kombinert med en liten bensinmotor som skal lade batteriene underveis.

Rekkevidden er beregnet til rundt 650 kilometer - hvorav 65 kilometer bare på strøm. Det vil si at du kan kjøre med en firehjulstrekker fra Oslo til Trondheim uten lading - og da begynner det jo å bli interessant!

Volkswagen-konsernet har også planene klare for miljøvennlige biler, men vil satse på ekstremt drivstoffsparende dieselmotorer.

På Detroit-messen presenterte selskapet en to-seters sports-konseptbil av denne typen, Concept BlueSport som skal gå på langt under halvliteren og gi utslipp på rekordlave 113 g/km CO2.

Også Ford har planer om å lansere en rekke elektriske- og hybridbiler de nærmeste årene.

Men selvsagt er det også litt god, gammeldags moro å se på Detroit-messen også. Italienske Lamborghini presenterer for eksempel noen nye varianter av Murciélago LP 640 and Gallardo LP 560-4.

Jaguar har sluppet nye utgaver av XKR og XFR, og Audi presenterer planene for A7 - som blir en slags storebror til velkjente A6.

Liker du denne saken?