Fullversjon 

Top Gear elsker norsk superdrifter

Skryter av Kenneth Moens Lillehammer-stunt.

Både Omag.no og flere andre norske nettsider omtalte i forrige uke den imponerende driftingen til Kenneth Moen (32) i en Toyota Supra med 800 hester opp Lysgårdsbakken ved OL-anlegget på Lillehammer.

Les og se: Drifterens ville Lillehammer-stunt

Nærmere 200 000 har nå sett videoen på Youtubë. Samtidig er også nordmannen blitt lagt merke til av redaksjonen til BBC-programmet Top Gear, som har lagt videoen ut på sine nettsider.

- Her er noe å se på i mellomtiden for alle som venter spent på lanseringen av Toyotas nye sportbil FT-86, skriver Top Gear.

- Ren galskap! Jeg har aldri sett noe som dette, er blant de mange entusiastiske kommentarene som den ville kjøreturen får.

Knneth Moen fra Maura er regnet som en av Norges aller beste driftere. Drifting er en  bilsport som har sin opprinnelse fra Japan og kort kan forklares med kontrollert sladding.

Samtidig som bilfrelste verden over lar seg imponere av nordmannens sladdeferdigheter, på nettet, har han selv vært uheldig over dammen. I helgen endte Kenneth nemlig rett i veggen etter å ha mistet kontrollen på Irwindale-banen i Los Angeles under årets siste kjøring i Formula Drive-serien. Dermed blir det ikke mer å se til ham på noen bane i år.

- Ja, shit happens, kommenterer Kenneth Moen selv på sin Facebook-side, men trøster seg med at det snart er tid for julebord.

PS. Supra-elskere verden over venter spent på hvordan endelige versjonen av konseptbilen FT-86 vil bli. Toyota selv vil først og fremst fokusere på drittkjedelige hybridbile om dagen, men har likevel bekreftet at en ny sportsbil blir blant nyhetene i 2012.

Den nye sportsbilen er et samarbeid mellom Toyota og Subaru, og har foreløpig ikke fått noe endelig navn. Konseptutgaven er vist frem på flere bilmesser, senest i versjonen FT-86 II på høstens bilmesse i Frankfurt.

Toyota har ikke hatt noen populær sportsbil blant modellene sine siden produksjonen av Supra ble avsluttet i 2002.

Her er Kenneth Moens eviglange breisladd i Lillehammer hvis du fortsatt ikke har sett den:

Liker du denne saken?