Fullversjon 
(Skjermbilder fra Look Back)

- Du skal ikke vise ryggen naken!

Janteloven har fått en ny paragraf etter Tone Damlis sexy videopremiere Look Back.

Mens Britney Spears, Lady Gaga og ikke minst Rihanna hylles over hele linja for sin nakenhet i musikkvideoer, er ikke norske jantelov-tilhengere nådige mot sexy Tone Damli (28) når hun viser litt bar rygg i sin rykende ferske Look Back-video.

- Da e musikkvideoen til "Look Back" endelig tilgjengelig, det e syns eg e rimelig stas. Mykje lår, mykje hår, men det føles godt å ikkje vere blyg! Kanskje den kan vere med på å friske opp ein ellers grå mandag? Enjoy:) - skriver Tone i presentasjonen av videoen på bloggen sin.

Men tro ikke at du er noe her i landet! Det skal selvsagt litt til før misunnelige nordmenn lar seg muntre opp, mandag eller ei. Både fisefine PR-eksperter, NRK-folk og et utall av nettbrukere raser mot den sexy videoen til Tone Damli som ble lagt ut på nettet søndag kveld.

I videoen viser nydelige Tone ryggen sin bar noen sekunder i et badekar, og ellers er hun ikledd svart BH og et par trange olashorts.

- Her spiller Tone rått på sex og kropp. Jeg synes hun drar det litt langt. En ting er relativt uskyldig avkledning. En annen ting er hvordan hun spiller på sex med blikket sitt. Dette spillet overlater ikke mye til fantasien, sutrer PR-ekspert Elisabeth Hartmann til TV 2s nettsider.

Snart 200 000 har sett videoen på Youtube i løpet av to dager, og her mangler det selvsagt heller ikke på janter.

- Som alle sine kvinnelige amerikanske floppende kolleger, tyr også hun til sex appeal for å selge sine lusne skiver, skriver en nettbruker - som kanskje tenker på floppen Rihanna?

- Synd at hun ender opp som enda en av disse sangerne som spiller på kroppen for salg, skriver en annen, mens en tredje har følgende tirade: Så lenge man må kle av seg for å selge plater, så kan man vel like så godt la være å gi ut noe.

Fra den ikke direkte superfotogene P3- og Lydverket-reporteren Trine Sollie får også Tone passet sitt påskrevet:

- Dette bare understreker hvor lite intelligent den dama er villig til å fremstå, sier Sollie til VG Nett.

Vi er selvsagt glad for at vi slipper å se Trine Sollie vri seg i badekaret. Intelligensen hennes vet vi ingenting om.

Heldigvis er ikke alle kommentarene på Youtube-siden like sutrete, og mange tar Tone i forsvar selvom de ikke liker musikken hennes.

Vi gjør oss ikke opp noen spesiell mening om selve låten, men tror iallfall at alle Omag.no sine lesere er enige i en kommentar:

- Aksel Henie er iallfall en heldig mann!

Her kan du se den utskjelte musikkvideoen til Tone Damli Aaberge. For de som har glemt det startet hun altså sin karriere da hun ble nummer to i Idol i 2003 - etter Jorun Stiansen.
 Teksten fortsetter under videovinduet.Janteloven er et mye brukt begrep, men alle er kanskje ikke like oppdatert på hvor denne betegnelsen stammer fra.

Loven ble presentert i en romanen En flyktning krysser sitt spor av den dansk-norske forfattteren Aksel Sandemose i 1933. Boken handler om oppveksten til en ung mann i byen Jante, og de elleve paragrafene lyder slik:

    Du skal ikke tro at du er like så meget som oss.
    Du skal ikke tro du er klokere enn oss.
    Du skal ikke innbille deg du er bedre enn oss.
    Du skal ikke tro du vet mere enn oss.
    Du skal ikke tro du er mere enn oss.
    Du skal ikke tro
    Du skal ikke tro at du er noe.
    Du skal ikke tro at du duger til noe.
    Du skal ikke le av oss.
    Du skal ikke tro at noen bryr seg om deg.
    Du skal ikke tro at du kan lære oss noe.

og nå altså

    Hvis du heter Tone skal du ikke vise ryggen din naken i musikkvideo.

Tone Damli selv slår nå også tilbake mot kritikken i bloggen sin, og ber blant annet surpump-damene se selg selv i speilet

Liker du denne saken?