Fullversjon 

Full stopp for Limewire

Er gratismusikkens tidsalder snart forbi?

Denne uken ble den populære fildelingstjenesten Limewire stengt med øyeblikkelig virkning.

Tirsdag beordret dommer Kimba Wood et permanent pålegg om at Limewire med øyeblikkelig virkning måtte fjerne søkefunksjoner, nedlastingsfunksjoner, opplastingsfunksjoner og distribusjon av programvaren og å blokkere fildelingen av uautoriserte musikkfiler, skriver TV2.no.

Mye tyder nå på at tidsalderen med bonanza for gratis musikk på nettet snart er over.

Som kjent tok det lang tid før platebransjen innså at internett og digital musikkdistribusjon var kommet for å bli. Men nå begynner det faktisk å bli ganske lett å få tilgang til lovlig musikk på nettet, og vanskelige å forsvare gratiskopiering.

Platebransjen har iallfall de siste par årene vunnet store seire over fildelingsnettverk. Pirate Bays fremtid har lenge vært usikker, og nå er det altså slutt for Limewire.

På sin nettside har LimeWire postet rettens ordre om å stoppe fildelingen øyeblikkelig. I teksten står det også at "fildeling av materiale uten opphavsrettighetshaverens tillatelse er ulovlig".

LimeWire var en gratis peer-to-peer-klient for Gnutella-nettverket, og hadde en åpen kildekode. Programmet lot brukere dele filer over Gnutella-protokollen. LimeWire var ifølge TV2.no den første peer-to-peer-klienten som støttet overføringer mellom to datamaskiner beskyttet av brannmur.

Liker du denne saken?