Fullversjon 

Maksitall for mokkamann

Kultureliten raser, mens folk flest laster ned Plumbo-låt i tusentall etter Spellemann-skandalen.

Spellemannprisen pleier å være et langt gjesp for sofaslitere, men sist helg klarte Årets Hit-bandet Plumbo å røre grundig i salaten da de lagde et ordspill på Møkkamann, Mokkamann og Madcon i sin takketale.

De to Madcon-gutta ble dritsure og kulturpersonligheter raste på Twitter og Facebook etter den famøse takketalen. Men folk flest syns definitivt ikke det er verre å kalle Tshawe og Yosef for Mokkamenn  enn at de selv betegner Senkveld-Harald som en bleikfis.

Iallfall har folk stormet til nettet for å kjøpe, se og streame låten. Årets Hit har blitt sett snart to millioner ganger på Youtube. Siden forrige søndag har Plumbo blitt lastet ned 3500 ganger på Itunes og streamet 201000 ganger på Spotify, melder VG Nett.

Det er en nesten 100 ganger mer enn vanlig for rockebandet fra Sande i Vestfold, som mange av Omag sine lesere sikkert kjenner fra opptreden på de årlige Gatebil-festivalene på Rudskogen.

Plumbo er også aktuelle i årets Melodi Grand Prix, og skal konkurrere om finaleplass med låten Ola Nordmann under semifinalen som sendes 28. januar på NRK1.

Vi mener det definitivt har vært holdt nok fisefine takketaler her i verden, og håper Plumbo-vokalist Lars Erik Blokhus slår til med nye politisk ukorrekte uttalelser når han blir å se på skjermen igjen neste helg.

Møkkamann er forøvrig slett ikke noen ny låt. Den kommer fra albumet Råkkn Råll Harry som Plumbo ga ut i 2010.

Liker du denne saken?