Fullversjon 
KAN BLI MILLIONÆR: Annette Obrestad (18) kan vinne 12 millioner i WSOP-turneringen i London (Foto: www.betsson.com)

Annette (18) vant 11 millioner

Norske Annette Obrestad (18) fra Sandnes vant i natt 11 millioner og ble verdens første kvinne til å ta en VM-tittel i poker.

Den norske 18-åringen Annette Obrestad ble i natt historisk da hun banket verdenseliten i poker og gikk seirende ut av turneringen World Series of Poker (WSOP) i Europa.

Ikke bare er hun den yngste som noen gang har vunnet slik turnering. Ifølge nettsiden Pokernews er hun også tidenes første kvinne som har dratt hjem en WSOP-seier - som regnes som VM i poker.

Tidligere er det bare en nordmann som har klart å vinne en VM-turnering, pokerlegenden Thor Hansen. Har har klart den bragden to ganger.

Men ingen nordmann har vunnet en så høy pott som 11 millioner.

Det var klokken 02.20 natt til mandag at Annette - iført mørke solbriller - slo ut hjemmefavoritten John Tabatabai rundt pokerbordet i London.

Ifølge Pokernews klarte ikke 18-åringen å si et eneste ord da hun mottok premien - 11,3 millioner kroner og et gullarmbånd.

- Hun bare nikket og mottok prisen, melder pokernettsiden.

Etter en tur på toalettet klarte Sandnes-jenta å gi et intervju til den offisielle WSOP-nettsiden.

- Jeg har ingen anelse om hva jeg skal bruke pengene til. Mamma og jeg kjøper oss kanskje et hus. Foreløpig har jeg ikke rukket å legge så mange planer, uttaler Obrestad på den offisielle WSOP-sendingen på internett.

Annette Obrestad har spilt nettpoker siden hun var 15, men det var første gang hun satt ved et virkelig pokerbord.

Under kallenavnet «Annette_15» har hun i et års tid har vært rangert som en av verdens beste nettpokerspillere.

Da finalen i turneringen startet var det faktisk to nordmenn rundt bordet. Øyvind Riisem (22) fra Bergen ble søndag kveld slått ut som nummer fire og dro hjem med en gevinst på 2,9 millioner.

Liker du denne saken?