Fullversjon 

Nordmenn kjemper i poker-VM

Mer enn 50 nordmenn kjemper om milliongevinster under VM i poker som starter i Las Vegas torsdag kveld. Flere har allerede vunnet store summer i de innledende rundene.

Torsdag starter hovedturneringen i poker-VM - World Series of Poker - på Rio-hotellet i i Las Vegas. Mer enn 50 nordmenn er blant de 6600 påmeldte.

Førstepremien er på hele ti millioner dollar, rundt 66 millioner kroner. Men det koster også flesk å være med. De som ikke har kvalifisert deg via spillselskapene på internett, må du punge ut med 66 000 kroner.

Håndballkjendisene Kjersti Grini og Simen Hansen er to av mange nordmenn som kjemper om premiepotten.

Hansen vant en kjendisturnering i Oslo, og fikk et sete i VM i Las Vegas som belønning. Ballkollega Kjersti Grini er ifølge Nettavisen sponset av en bookmaker.

Hovedturneringen i poker-VM starter kl. 20.00 norsk tid torsdag kveld, men flere nordmenn har stukket av med gevinster i de innledende rundene.

Ifølge Nettavisen vant en nordmann 58 000 kroner mandag og en annen 84 000 under spill tidligere uken.

Rundt halvparten av deltagerne i World Series of Poker har kvalifisert seg ved å spille poker på internett.

Internett-poker har spredt seg som en farsott den siste tiden, ikke minst i Skandinavia. Det er nå anslagsvis 80 000 nordmenn som spiller poker på nettet, og bransjen regner med at minst 200 000 vil gjøre det innen utgangen av 2005.

Liker du denne saken?