Fullversjon 

Poker-feber herjer i Norge

Antall nordmenn som spiller poker på internett dobles for hver måned, og 200 000 av oss vil være hekta i løpet av året. Nå kan du også spille på norske poker-nettsider.

Pengespill er forbudt i Norge, og pokerspill var lenge noe som bare foregikk i de skumleste kroker. Med internettpoker er situasjonen totalt snudd på hodet. Titusenvis av nordmenn er hekta på pengespill på nettet, og stadig flere kaster seg på bølgen.

Nylig ble pokerrommet Everest Poker lansert på norsk, og har hatt enorm suksess.

Her finner du også en guide hvis du er nybegynner som pokerspiller på internett.

- Så langt i år har trafikken fra Norge mer enn doblet seg hver måned, og dette ser ut til å fortsette. Økt mediedekning og større fokus på de profesjonelle pokerstjernene er en medvirkende årsak til den eksplosive veksten poker opplever over hele Europa, og ikke minst i Skandinavia, sier nordmannen Jan Hansen til OnlineMagasinet.

Han jobber i det USA-baserte selskapet Affiliated Web Attractions, som blant annet står bak pokerrommet Everest Poker.

- Nettpoker har blitt den nye folkesporten på grunn av den gode tilgjengeligheten. Første gang jeg skulle være med i en pokerturnering, måtte jeg reise til Finland. Med internett kan jeg være med på turneringer hver eneste dag, sier Snorre "Farmen-Snorre" Rotbæk.

Han er kjent som vinneren av TV 2s "Farmen" i 2004, og en av Norges beste pokerspillere. Halvparten av deltagerne i poker-VM - World Series of Poker - kvalifiserer seg nå via nettet

Ifølge Dagbladet er det i dag 80 000 nordmenn som spiller poker på nettet, og bransjen regner med at minst 200 000 vil gjøre det innen utgangen av 2005.

- I februar i år var det nærmere to millioner mennesker som spilte poker på nettet. Det er nesten tre ganger så mange som for bare ett år siden, forteller Jan Hansen videre.

Skandinavia er det området i verden hvor interessen for poker øker mest.

Liker du denne saken?