Fullversjon 
POKERFJES: Dag Martin Mikkelsen (21) fra Stavanger holder masken i årets Poker-VM (Foto: The European Poker Player Database).

Pokerfest for nordmann

Nordmann ligger på andreplass i årets poker-VM i Las Vegas. Vinneren stikker av med utrolige 50 millioner kroner.

Dag Martin Mikkelsen fra Stavanger holder maska og ligger på andreplass under årets Poker-VM i Las Vegas.

21-åringen var den som vant mest under sin første dag i mesterskapet, og har nest mest chips av alle i turneringen.

- Jeg har et godt utgangspunkt, men sjansene mine for å komme komme til finalen er neppe mer enn to-tre prosent, uttaler Mikkelsen til Norsk Pokermagasin.

Hovedturneringen under årets World Series of poker (WSOP) startet i helgen. Hele 7000 pokerentusiaster deltar fra start. Blant dem er det rundt 50 nordmenn.

Vinneren av Main Event i World Series of Poker blir verdensmester i poker og vinner en pengepremie på rundt 10 millioner dollar.

Blant andre norske spillere som foreløpig er videre i pokerturneringen er Kristoffer Myhre, Pål Hersleth, Johnny Lodden og Henning Granstad.

Flere av våre mest profilerte spillere er slått ut allerede i innledende runde. Blant dem er pokerproffene Andreas Hagen, Kristian Kjøndal, Kenneth Strandli og Kai Danilo Paulsen.

Rekordmange spillere deltar i årets Poker-VM. Derfor må det av praktiske grunner arrangeres hele fire dager med innledende runder.

Finalebordet i årets VSOP går av stabelen 17. juli - men dit er det langt frem. Bare en gang tidligere har en nordmann klart å spille seg til finalebordet.

Det skjedde i følge Norsk Pokermagasin i 1997, da Tormod Røren kom på 7. plass. Han vant 95 000 dollar for den prestasjonen.

Tirsdag får vi vite hvordan det går med Dag Martin Mikkelsen og de andre nordmennene som har karret seg videre rundt spillebordet i Las Vegas.

Liker du denne saken?