Fullversjon 
POKERFJES: Dag Martin Mikkelsen er så langt beste nordmann i poker-VM.

Syv nordmenn videre i poker-VM

Nykommer Dag Martin Mikkelsen (21) fra Stavanger gjør suksess i poker-VM og er en av syv nordmenn som er garantert pengepremie i turneringen.

Syv nordmenn har sikret seg plass i kampen om pengepremiene under årets poker-VM i Las Vegas - World Series of Poker (WSOP). Det ble klart natt til fredag norsk tid.

Etter flere innledende runder skal det nå spilles om penger, og alle disse syv er garantert minst 20 000 dollar.

Størst suksess av de norske har stavangergutten Dag Martin Mikkelsen, som nylig rundet den magiske alderen 21 - aldersgrensen for å komme inn på et casino i USA.

Han satt igjen med en av de største chips-pottene av alle etter første runde. Suksess har også poker-legenden Thor Hansen som har spilt seg til pengepremie fem ganger tidligere i poker-VM.

LES OGSÅ: Pokerfest for nordmann

Blant de norske skuffelsene sto pokerkjendis Johnny Lodden for. Han er ansett som en av verdens beste nettpokerspillere under kallenavnet bad_ip, men røk ut av VM-turneringen onsdag morgen norsk tid.

Lodden gir gode skussmål til nykommer Mikkelsen.

- Han er så god at han kan vinne hele turneringen, fastslår pokerkjendisen, som ifølge ryktene tjener mange millioner i året på nettpoker.

De øvrige som spilte seg inn i kampen om penger er Bjørn-Erik Glenne, Sverre Krogh Sundbø, Tor Helness, Ronny Bergan og Anders Solheim.

Finalen går av stabelen tirsdag neste uke, og alle som kvalifiserer seg dit blir millionærer. Hovedvinneren får en pott på rundt 50 millioner kroner.

Liker du denne saken?